Gabriel Sandu, pus sub învinuire în noul dosar "Microsoft"

Gabriel Sandu, pus sub învinuire în noul dosar
Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a fost dus, joi, la sediul DNA, pentru a fi pus oficial sub învinuire pentru abuz în serviciu în al treilea dosar privind licenţele Microsoft.

Fostul ministru este acuzat că ar fi luat peste două milioane de euro pentru a favoriza o firmă reprezentată de Claudiu Florică şi Dinu Pescariu.

"În luna aprilie a anului 2009 expira contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft nr.0115RO/15.04.2004. În aceste condiţii, Sandu Gabriel, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a optat pentru varianta încheierii unui nou contract de închiriere software, fapt care nu se putea realiza decât prin organizarea unei licitaţii publice în condiţiile OUG 34/2006 privind achiziţiile publice. În acest context, inculpaţii Pescariu Dinu Mihail şi Florică Claudiu Ionuţ, în calitate de reprezentanţi în fapt/drept ai societăţii D.CON.NET AG, pentru a fi favorizaţi în câştigarea licitaţiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legătura cu ministrul de la acea vreme Sandu Gabriel căruia i-au şi plătit în acest scop suma de 2.196.035 euro (pentru aceste fapte, prin Sentinţa nr.258/24.03.2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Secţia Penală, în dosarul nr.1191/1/2015, au fost condamnaţi Cocoş Dorin şi Sandu Gabriel pentru trafic de influenţă)", arată DNA.

Procurorii spun că, în urma înţelegerii avute de Dinu Pescariu şi Claudiu Florică cu fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu a aprobat documentaţia de atribuire pentru procedura de licitaţie deschisă, iniţiată pentru „Achiziţionarea dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare", scrie Mediafax.

Documentaţia care a stat la baza licitaţiei, respectiv referatul de necesitate şi caietul de sarcini, conţinea condiţii restrictive nejustificate de participare la licitaţia organizată de către MCSI, fiind favorizată în acest mod D.Con-Net AG, în calitate de lider al unei asocieri din pare făcea parte şi firma Dim Soft SRL.

Procurorii au început urmărirea penală după ce preşedintele Klaus Iohannis a încuviinţat cererea DNA.

În prezent, Gabriel Sandu execută o pedeapsă de trei ani de închisoare în dosarul Microsoft.

 

Loading...
Comenteaza