Eveniment

Gușă: Augustin Buzura ar fi trebuit să candideze la președinția României, în locul lui Iliescu

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, la Realitatea TV, că în 1992 exista un plan prin care Augustin Buzura ar fi trebuit să ajungă în fruntea statului, în locul lui Ion Iliescu.
Publicitate
 

"Augustin Buzura a făcut parte dintr-o grupare de înțelepți ai României care și-au dorit ceva, au încercat ceva și, din nefericire, n-au reușit.(...). Foarte puțină lume știe că domnul Augustin Buzura ar fi trebuit să fie la începutul anilor '90 candidat la președinție. A existat un plan desenat de oamenii înțelepți. Augustin Buzura trebuia să candideze la președinție în 1992, după retragerea lui Ion Iliescu, și să devină președintele României. Nu a fost să fie, deși planul era desenat", a arătat consultantul politic.

Totodată, Cozmin Gușă a declarat că, la acel moment, s-a dorit îndepărtarea lui Ion Iliescu de la șefia statului român.

"Ion Iliescu căpătase informația că se dorește așa ceva, nu avea forța încă să se opună unui asemenea plan. A acceptat tacit că ar fi o soluție bună retragerea sa la partid. Dacă Iliescu s-ar fi retras, Augustin Buzura ar fi putut să candideze", a continuat consultantul politic.

Gușă a mai dezvăluit că s-a făcut o acțiune, în 1992, pentru a-l aduce pe Augustin Buzura în București de la Cluj.

"Chiar s-a făcut o acțiune de la București, în 1992, pentru a-l aduce pe domnul Buzura de la Cluj pentru a accepta această candidatură. Starea de sănătate a domnului Buzura, de la acel moment, nu era foarte bună. Deși avionul aterizase, el a fost transportat la spital, unde a stat internat mai multe săptămâni. A fost un episod discret", a punctat Cozmin Gușă.

Consultantul politic este de părere că, dacă Augustin Buzura era președinte în 1992, alta ar fi fost atmosfera în România.

"Am vrut să evoc acest episod pe care puțin îl știu tocmai pentru ca să înțelegem că am avut și alte posibilități. Dacă Augustin Buzura era președinte în 1992, alta ar fi fost atmosfera în țară și eram priviți altfel din exterior.(...) În urma dispariției unui asemenea om, cei apropiați îl comemorează, cei care îl admiră își mai aduc aminte despre dânsul", a spus Gușă la Realitatea TV.

Gușă a mai punctat că se bucură când "putem să comemorăm personalități calme, nu isterice".

Scriitorul Augustin Buzura a murit luni, la vârsta de 78 de ani.

 

sursa: realitatea.net

Publicitate

Comentarii

irealitatea

thumb down thumb up
luni, 17 iulie 2017, 05:40
de pandele

Gusha e tot mai dobitoc, el cu gramada de sicofantzi de tip RBogdan, Hoandra...a furat calm, nu poate fi dovedit, si crede ca destept e tot una cu inteligent...iar tv-ul sau santajist nu plateste impozite..nais
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.