Eveniment

Hackathon Cluj, focus pe tehnologia în ajutorul persoanelor cu dizabilități

Folosirea tehnologiei pentru a crește confortul persoanelor cu dizabilități sau pentru o mai bună administrare a resurselor și a timpului a fost linia pe care au urmat-o, fără nicio impunere din partea organizatorilor, participanții la concursului de idei IT - Hackathon, organizat deja de câțiva ani în cadrul festivalului Techsylvania.

Ideile care au avut ca scop îmbunătățirea vieții persoanelor care suferă de diferite dizabilități au fost îmbrățișate de mai multe echipe care au participat la concurs, iar câștigătoarea locului I a realizat proiectul unui device care i-ar ajuta pe oameni să transforme orice casă, fără costuri exorbitante, într-una inteligentă.

'În principal, ideile s-au bazat foarte mult pe interacțiunea cu mediul exterior, adică au încercat să ajute persoanele cu dizabilități. De exemplu, pentru persoanele cu dizabilități de vedere au făcut proiecte prin care să îi ajute să se deplaseze în spațiu fără a mai purta bastonul după ei. Cu ajutorul tehnologiilor se scanează mediul și îi poate anunța, atât auditiv, cât și prin vibrații, dacă se apropie de un obstacol', a explicat Vlad Negrea, coordonatorul concursului Hackathon. 

Mai multe AICI. 

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.