Eveniment

Hoţii de lemne, activi în weekend

Poliţiştii clujeni au confiscat peste 13 mc de lemne, proveniţi din transporturi ilegale. Şoferii responsabili au fost amendaţi.

Transporturile ilegale de lemne au fost depistate pe parcursul weekendului trecut, în localităţile Călăţele, Tureni şi Floreşti.

Astfel, vineri după-masa, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Călăţele au depistat pe DN1R un bărbat de 31 ani care transporta cu o autoutilitară 2 m.c. lemn de foc, esenţă fag, fără aviz de însoţire sau alte documente echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare.

"Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de 2 m.c. lemn de foc a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Privat Vlădeasa Huedin", transmit reprezentanţii IPJ Cluj.

Două ore mai târziu, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Tureni au depistat pe raza localităţii Tureni, judeţul Cluj, un bărbat de 61 ani care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2 m.c. material lemnos, esenţă gorun, mesteacăn şi carpen, fără a avea acte de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19, alin.1, lit b din Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 360 lei, a fost ridicat în vederea confiscării, urmând a fi predat în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Turda.

Sâmbătă dimineaţa, un alt bărbat, de 42 de ani, din comuna Măguri Răcătău, a fost depistat de poliţişti în comuna Floreşti, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 2.26 m.c. material lemnos, fără a avea aviz de însoţire. Lemnul de foc a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Gilău.

După masă, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au depistat pe DN1 E60, în localitatea Floreşti, un bărbat de 41 ani care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 700 metri liniari (4 m.c.) material lemnos, fără să deţină documente de provenienţă asupra sa. Bărbatul a fost sancţionat cu 2.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 1.000 lei, a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Cluj.

Duminică, la primele ore ale dimineţii, poliţiştii rutieri au depistat pe DN1 E60, pe raza localităţii Florești, judeţul Cluj, un bărbat de 37 ani care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3 m.c. material lemos de foc, fără a deține documente legale de provenienţă şi transport. Bărbatul a primit 2.000 de lei amendă, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Gilău, judeţul Cluj.

 

Publicitate

Comentarii

Nu se vrea pedepsirea...

thumb down thumb up
luni, 20 ianuarie 2014, 15:15
de g

Eu chiar nu inteleg cum astia care vand/cumpara/taie lemne cum pot sa duca o activitate de acest gen fara jena. Mergi sa cumperi material lemnos de la cei din Someseni, nici macar unul nu vrea sa auda sa-ti dea factura. Cum se poate intr-o tara civilizata sa se fura in acest hal, in vazul lumii? Chiar nimeni nu se sesizeaza ce se intampla? Daca ai padure cumva trebuie sa stai cu pusca in ea, altfel e dusa de hoti, daca vrei sa cumperi nu primesti hartii de nici un fel. Concluzia e una... desi s-au facut niste arestari de ochii lumii lemnul se fura in continuare "ca-n codru" si banii ajung in cele mai inalte sfere politice, toata lumea cine are tangenta cu acest sector e corupta sau obligata sa fie corupta. Pana cand?
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.