Un român vrea să facă un milion de telefoane la Jucu, în locul Nokia

Un român vrea să facă un milion de telefoane la Jucu, în locul Nokia
Idei trăznite. Un bucureştean, preşedinte al Asociaţiei Fapte, a remis Prefecturii Cluj o propunere de investiţie la Jucu, în locul fabricii Nokia.

Ilie Ovidiu Bagiu, care se recomandă "evaluator independent pentru Ministerul de Finanţe şi BNR", propune realizarea la Cluj a unui "telefon românesc după brevete româneşti".

Documentul a fost remis prin e-mail în 29 septembrie pe adresa Prefecturii judeţului Cluj "şi pentru cunoştinţa Primăriei Jucu". "Prin prezentul mesaj vă comunicăm intenţia noastră de a investi la Jucu, în locul fabricantului Nokia, pentru realizarea unui telefon mobil românesc după brevete româneşti", se arată în mesajul trimis de Bagiu. "Consider că este un moment bun pentru ca industria română să se reafirme la noi în ţară", este de părere preşedintele Asociaţiei Fapte. "Putem profita urgent, având în vedere structura tehnologică şi personalul deja angajat de Nokia şi care poate fi folosit şi reangajat astfel la noua întreprindere românească", atrage atenţia semnatarul mesajului.

"Nu vă pot da detalii acum, până nu ştim exact ce face Nokia, acum spune că pleacă în decembrie, apoi în martie", a spus Ilie Ovidiu Bagiu. "Eu reprezint Asociaţia Fapte, în numele mai multor asociaţii şi oameni de afaceri am remis mesajul către prefectură", a explicat acesta. Investiţia pe care a propus-o s-ar realiza din fonduri europene şi "acţiuni pe bursă". "Vrem să scoatem între 500.000 şi 1 milion de telefoane pe lună, pe care să le vindem în România şi în Europa. Orice ţară care are telefoane mobile poate fi o piaţă. Am avut telefon Nokia din 1994, ştiu cum au început", a explicat Bagiu.

Despre brevetele invocate, acesta a spus doar că "orice brevet înregistrat în România este românesc". Bucu-reşteanul se recomandă ca fiind "meseriaş în finanţe, am făcut evaluări pentru BNR şi Ministerul de Fianţe, am evaluat aurul de la Roşia Montană şi din Rusia". "În 99 am intrat cu General Motors la Fiat, am acţiuni la Microsoft", susţine omul. Este convins că Nokia are probleme cu producţia şi că nu mai au produse noi. "Aşteptăm să fim contactaţi de către cei de la Cluj. Ştim că mai vor şi alţii în locul Nokia, dar avantajele noastre sunt că am dezvolta producţia românească autohtonă şi vom aduce idei noi", a conchis Bagiu.

O căutare pe internet scoate la iveală numele lui Ilie Ovidiu Bagiu ca semnatar de articole în calitate de "preşedinte şcoala romano-bizantină ortodoxă", iar Asociaţia Fapte figurează ca "fosta asociaţie FAPTE AFAR - Asociaţia Femeilor pentru Activităţi Pozitive, Toleranţă şi Educaţie a Femeilor de Afaceri din România". Site-ul organizaţiei se deschide cu o hartă a României alipită de Republica Moldova şi conţine pledoarii de "reunificare a Basarabiei cu ţara mamă", ştiri despre Forumul românilor de pretutindeni, un articol intitulat "Agricultorii români incomodaţi de Budapesta" sau studii despre alfabetul dacic. Alte articole, semnate chiar de Bagiu, au ca temă "Antitziganiada din Bulgaria confirmă riscuri pentru românii/vlahi" sau "Mai are Sistemul Solar o planetă?".

 

Loading...
Comenteaza