Eveniment

Incident la marşul etnicilor maghiari din Cluj. Membru PPMT, amendat pentru că purta steagul neoficial al Transilvaniei

Un tânăr, membru PPMT, a fost amendat, cu 500 de lei, pentru că purta steagul neoficial al Transilvaniei la manifestările comemorative de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni de la Cluj. O altă persoană a primit avertisment.

Erno Fancsali, membru al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), unul dintre tinerii prezenţi, miercuri, la marşul organizat la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, a declarat că a fost amendat de jandarmi pentru că purta steagul neoficial al Transilvaniei.

„Am primit o amendă de 500 de lei de la jandarmi pentru că purtam steagul neoficial al Transilvaniei dar voi contesta această amendă. Un prieten care era cu mine a primit avertisment. Jandarmii au spus că organizatorii au cerut să fim îndepărtaţi din mulţime pentru că purtam acest steag, dar organizatorii ne-au spus nouă că nu este adevărat. Este o contradicţie. Nu înţeleg cum se poate întâmpla aşa ceva", a spus Fancsali.

Un alt tânăr, Soos Sandor, care purta pe umăr steagul neoficial al Transilvaniei şi steagul Ungariei a fost legitimat de jandarmi dar a fost lăsat, ulterior, să intre în Biserica Romano-Catolică „Sf. Mihail" cu ambele drapele.

„Jandarmii m-au legitimat pentru că, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni am purtat steagul Transilvaniei şi mi-au cerut să îl înfăşor şi să nu intru în biserică cu el. Dar apoi mi-au dat pace. Jandarmii mi-au spus că m-au legitimat la cererea organizatorilor", a spus Soos.

Organizatorii marşului au refuzat să comenteze incidentul.

Peste 500 de etnici maghiari au pornit, miercuri, într-un marş pe străzile municipiului Cluj Napoca, pentru a comemora Revoluţia maghiară din 1848, ei cântând cântece patriotice din perioada paşoptistă.

 

Publicitate

Comentarii

mue

thumb down thumb up
miercuri, 15 martie 2017, 15:18
de xyz

Foarte bine au facut. La puscarie ar trebui cu voi toti, fu+uva-n gura sa va f+t Mergeti si sarbatoriti in tara voastra, scursurilor Aici e ROMANIA Ne pi$am pe autonomia voastra
raspunde

eum

thumb down thumb up
miercuri, 15 martie 2017, 19:06
de un guru jkl

Suntem acasa in Transilvania, de vreo 1000 de ani. Daca ai probleme cu pipi, nu ar strica o vizita la urologie.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.