Mii de persoane sunt aşteptate la manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Mii de persoane sunt aşteptate la manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni
Mii de persoane sunt aşteptate să participe duminică, la Cluj-Napoca, la ceremonia de depunere de coroane de flori pe clădirea fostului hotel Biasini, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, a declarat miercuri pentru Mediafax că manifestările vor începe la ora 11:00 la Institutul Teologic Reformat, de unde participanţii vor merge în marş prin centrul oraşului, pe B-dul 21 Decembrie 1989, până la Biserica "Sfântu Mihail".

"Aşteptăm câteva mii de persoane la ceremonia de depunere a coroanelor de flori pe clădirea fostului hotel Biasini din Cluj-Napoca. La Biserica Sfântu Mihail din Piaţa Unirii, de la 12:30, este programată o slujbă religioasă, urmată, de la ora 14:00, de ceremonia depunerii de coroane la plăcuţa amplasată în memoria poetului revoluţionar Petofi Sandor pe clădirea fostului hotel Biasini", a spus Mate.

Potrivit acestuia, la depunerea de coroane de flori vor fi prezente oficialităţi locale, dar şi consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, în timp ce preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, va fi prezent, duminică, la manifestările care vor fi organizate de UDMR la Sfântu Gheorghe şi la Miercurea Ciuc.

Tot duminică, de la ora 15:00, va avea loc Marşul Memorial "Avram Iancu", organizat de Noua Dreaptă, la care sunt aşteptate peste 300 de persoane din întreaga ţară şi din Republica Moldova. Participanţii se vor întâlni în Piaţa Mihai Viteazu, de unde vor pleca în marş pe traseul str. Regele Ferdinand, Piaţa Unirii, B-dul Eroilor, până în Piaţa Avram Iancu.

Anul trecut, peste 1.000 de persoane au participat la Cluj-Napoca, de Ziua Maghiarilor de Pretudindeni, la o ceremonie care a inclus discursuri şi depuneri de coroane de flori şi la care primarul municipiului, Emil Boc, i-a salutat în limba maghiară pe cei prezenţi.

Loading...
Comenteaza