Eveniment

Mircea Pop, decan Baroul Cluj: Corespondențele nu trebuie interceptate în relația avocat-client

Baroul Cluj i-a chemat pe avocați, luni, în fața Palatului Justiției din oraș la un „Marș al tăcerii”. Este vorba de o acțiune de protest față de declarațiile ministrului Justiției Raluca Prună potrivit cărora modificarea legii avocaturii ar crea o superimunitate pentru avocați.

„Problema e gravă. Nu doar pentru avocați. Din cele spuse în spațiul public s-a înțeles că avocații ar dori să dobândească imunități absolute. Este de fapt vorba de secretul profesional. În relația profesională, client-avocat nu are voie să se interfereze diverse instituții ale statului. Doamna ministru a lansat ideea că avocații ar vrea să fie protejați de lege. Corespondențele nu trebuie interceptate în cazul în care acestea au loc în relația avocat-client. Secretul profesional e esența avocaturii. Dacă clientul nu spune tot ce știe avocatul nu își poate construi apărarea”, a declarat la Realitatea TV decanul Baroului Cluj, Mircea Pop.

Manifestarea publică a avocaților clujeni are loc între orele 12.00 și 12.30. Avocații vor merge în fața Palatului de Justiție Cluj îmbrăcați în robe, potrivit organizatorilor.

Publicitate

Comentarii

mircea pop sluga la psd

thumb down thumb up
luni, 30 mai 2016, 11:40
de adi

rusine celor care se lasa pacaliti de acest om.
raspunde

Noaptea mintii.

thumb down thumb up
luni, 30 mai 2016, 12:41
de Sergiu L

Daca nu o sa se mai poata intercepta corespondentele intre client si avocat atunci avocatii vor fi cei mai buni intermediari in orce act de coruptie. In momentul de fata interceptarile se pot face numai cu mandat de la judecator pentru orce cetatean al Romaniei. De ce vor avocatii tratament special?!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.