Moisin despre Apostu: va rămâne în istoria Clujului cu proiectele pe care le-a început, unele chiar finalizate

Moisin despre Apostu: va rămâne în istoria Clujului cu proiectele pe care le-a început, unele chiar finalizate
Primarul interimar Radu Moisin spune despre primarul Sorin Apostu, care a demisionat azi, că va rămâne în istoria Clujului cu realizările sale şi nu cu actele de corupţie de care este acuzat.

„Pentru mine a fost un gest total neaşteptat (demisia de astăzi a lui Sorin Apostu-n.red.). Puţini ştiu că azi se împlinesc exact trei ani de când Sorin Apostu a fost ales primar. Oricum, prin tot ce a făcut, Sorin Apostu va rămâne în istoria Clujului cu proiectele pe care le-a început, unele chiar finalizate. Din punctul meu de vedere, el încă beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până nu va exista o condamnare definitivă. Este un proces mult prea mare şi nu am date suficiente ca să-mi pot da cu părerea dacă această demisie i-ar putea aduce sau nu eliberarea condiţionată", a comentat Moisin.

El a explicat că demisia lui Apostu a dat de lucru autorităţilor locale. „Am şi convocat pentru mâine dimineaţă, la ora 11, o şedinţă de îndată a Consiliului Local,care va trebui să ia act de demisia primarului. Procesul verbal al şedinţei va fi trimis prefectului, care va emite ordinul de vacantare a funcţiei. Când ordinul va ajunge la Primărie, voi convoca o altă şedinţă de îndată a Consiliului Local, care va alege, de această dată nu viceprimarul căruia să-i delege atribuţiile de primar ci un primar interimar dintre cei doi viceprimari", a explicat Moisin procedura de urmat, conform legii.

Amintim, primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat de trei luni sub acuzaţii de corupţie, şi-a dat astăzi demisia din funcţie. Documentul a fost înregistrat după-masă la Registratura Primăriei, la fel ca scrisoarea deschisă adresată clujenilor.

Loading...
Comenteaza