Eveniment

Moment istoric pentru aeroportul din Cluj: 2 milioane de pasageri

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj va înregistra în data de 21 septembrie 2017, pentru prima dată în istoria sa, 2 milioane de pasageri.
Publicitate
 

Atingerea pragului de 2 milioane de pasageri confirmă faptul că Aeroportul Internațional Cluj este unul dintre cele mai dinamice aeroporturi ale Europei, cu o creștere spectaculoasă a traficului aerian.

Dacă în anul 1996, pe Aeroportul Internațional Cluj s-au înregistrat 32.000 de pasageri, existând doar o singură companie care oferea legături aeriene, astăzi, în anul 2017, peste 45 de destinații spre 20 de țări asigură deschiderea spre Europa și întreaga lume, prin intermediul zborurilor a 10 companii aeriene de pasageri și cargo.

"Atingerea acestui prag semnificativ, de 2 milioane de pasageri nu este deloc o surpriză pentru mine. Creșterea de 100 de ori a traficului aerian, comparativ cu anul 1996, se explică printr-o strategie ce a fost urmată pas cu pas, strategie care a generat dezvoltarea aeroportului, dar și un impact pozitiv pentru mediul socio-economic al județului.", a declarat Președintele Consiliului Județean, Domnul Alin Tișe.

 „Atingerea pragului record de 2 milioane de pasageri la doar 3 luni de la sărbărorirea pasagerului 1 milion este o dovadă a trendului ascendent de creștere a traficului aerian. Până la finalul anului ne așteptăm ca traficul să depășească 2,7 milioane de pasageri.", a declarat David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj .

 

Publicitate

Comentarii

frumos

thumb down thumb up
marţi, 19 septembrie 2017, 00:17
de dan

In rol important in atingerea celor 2 milioare de pasageri la jucat si relocarea curselor de pe Targu Mures!! Ce lipseste aeroportului din CLUJ este concurenta!!!!!! Aceasta at adduce ata in plus de pasageri cat si in pret mai bun
raspunde

scuze

thumb down thumb up
marţi, 19 septembrie 2017, 00:35
de dan

Cer scuze, tastatura
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.