Eveniment

Municipalitatea nu prea mai vrea Pride la Cluj, comunitatea LGBT răspunde: "Sperăm ca marșul Noii Drepte, care incita la ură și discriminare, să fie interzis"

Comunitatea gay a mărşăluit pe străzile Clujului sâmbătă. În aceeaşi zi, a existat şi o contramanifestaţie organizată de Noua Dreaptă, unde s-a petrecut un incident despre care a vorbit toată România. Primăria dă semne că nu mai doreşte situaţii similare la Cluj.

„Este suficientă o manifestaţie. Dânşii au spus ce au avut de spus. Şi-au exprimat punctul de vedere. Sunt şi alte oraşe în care îşi pot desfăşura activitatea", a spus viceprimarul Dan Tarcea în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj. 

Organizatorii Cluj Pride spun că nu vor înceta să-şi ceară drepturile civice şi speră ca autorităţile locale să nu mai permită organizarea de evenimente ce incită la ură şi discriminare. 

"Declarația făcută de domnului viceprimar Dan Tarcea ne-a surprins, și sperăm că a fost o neînțelegere și că domnia sa dorea de fapt să spună că va face demersuri pentru ca marșul Noii Drepte, care incita la ură și discriminare, să fie interzis, în condițiile în care știm deja că această mișcare este la limita legii.

Prin marșul #spunedrept pe care noi l-am organizat pe data de 1 iulie nu am făcut decât uz de un drept civic, fiind de asemenea un marș pașnic, în tăcere, fără scandări, desfășurat fără incidente, unde participanții s-au exprimat într-un mod civilizat.

Dorim să-i asigurăm pe toți cei ce ne susțin, dar și autoritățile locale, că vom continua să ne cerem drepturile civice. Facem și un apel către autoritățile locale la respectarea drepturilor cetățenești ale comunității LGBTQ și ale susținătorilor săi.

Domnul viceprimar nu este în măsură pentru a decide în acest moment interzicerea unei manifestări pentru drepturile comunității LGBTQ și considerăm că declarațiile publice ar trebui făcute într-un mod mai responsabil", a declarat Lucian Dunăreanu, activist LGBTQ şi organizator Cluj Pride. 

De asemenea, trei deputaţi de Cluj, Adrian Dohotaru, de la USR, Csoma Botond, de la UDMR şi Horia Nasra, de la PSD, i-au reproşat primarului Emil Boc modul în care a gestionat autorizarea celor două manifestaţii publice din weekend, marşul LGBT de pe malul Someului şi mitingul Noii Drepte din Piaţa Avram Iancu. 

Publicitate

Comentarii

homosexuali

thumb down thumb up
marţi, 4 iulie 2017, 14:56
de Titi

Acum chiar aveți tupeu să pretindeți să se interzică manifestările pentru o familie normală a unor oameni care țin la copiii lor și viitorul lor, precum și la comunitatea majoritară clujeană. Nu dragilor, voi nu mai aveți voie să manifestați în Cluj. Bine s-a exprimat municipalitatea. Și nu mai încercați să ne intimidați cu smiorcăielile voastre. Căutați alte orașe, mai bine alte țări, în Africa de preferat, unde nu se mai miră nimeni de voi. Să sperăm că nu mai avem parte pe viitor de astfel de imagini. Nu înțeleg de ce naiba trebuie să trageți clopotele spre anormalitatea voastră? Nu ne interesează ce faceți în privat. Nu cred că e scris nicăieri că dacă ești gay nu poți să faci școală sau nu ai dreptul la educație, servici și alte cele. Iar ca să adoptați copii, sunteți egoiști. Copilul normal are nevoie de o mamă care să-l ocrotească și să-l crească când e mic și un tată care să-l îndrume în viață. Așa ce va face? Strigă după un bărbat mamă sau părinte 1? E ridicolul ridicolului. Scutiți-ne de așa ceva.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.