Eveniment

Nu s-a lăsat până nu a demolat vila vecinului VIDEO

Un clujean a demonstrat că sistemul poate fi înfrânt, dar cu multăbdare, ani de procese şi cheltuieli pe măsură. După 8 ani, el a reuşit să obţină în instanţă demolarea unui duplex ridicat ilegal, care îi umbrea proprietatea.

Totul a început în 2006, când vecinul a început să ridice un duplex cu două etaje. Imobilul a fost construit la doar 1,7 metri de casa reclamantului.

"Din avion se vedea ca autorizatia de constructie nu este legal, am adresat plangere prealabila la primarie. neavand niciun rezultat, ne-am adresat instantei de contencios administrativ", a spus Samir Bonţidean, reclamant.

Principalele nemulţumiri au fost distanţa prea mică între imobile şi înălţimea prea mare a noii construcţii.

Samir Bonţidean a obţinut încă din 2010 sentinţă definitivă de demolare, dar abia în 2014 a reuşit punerea ei în executare. Instanţa a obligat primăria să emită autorizaţie de demolare, care s-a făcut pe cheltuiala vecinului.

AUTORIZAŢIE DE DEMOLARE
SURSA: DECIZIA CURŢII DE APEL CLUJ

Obligă pârâtul Primarul municipiului Cluj-Napoca să ia măsurile necesare în vederea demolării, respectiv să emită autorizaţia de demolare a construcţiei respective, potrivit prevederilor art.8 alin.1 din Legea nr.50/1991.

Reprezentanţii Primăriei spun că au dat o amendă de 1.000 de lei constructorului şi au cerut la rândul lor demolarea în instanţă pe motiv că autorizaţiile au expirat între timp.

"În anul 2008 primaria prin politia locala a construit edificarea unei constructii fara autorizatie, a aplicat amenda de 1.000 de lei si a dispus desfiintarea constructiei. proprietarul nu s-a conformat, astfel ca s-a mers pe calea instantei. A existat autorizatie care la momentul aplicatii sanciunii erau expirate prin urmare isi pierdusera valabilitatea", a declarat Oana Buzatu, purtator de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Vecinul care a construit imobilul demolat nu a putut fi contactat.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Publicitate

Comentarii

Demolarea constructiilor ilegale

thumb down thumb up
marţi, 20 mai 2014, 10:33
de Mihai

Din pacate cu o floare nu se face primavara! Primaria nu-si face treaba din punct de vedere urbanistic. Nu a fost in stare sa demoleze nici un imobil construit ilegal. Tot oamenii trebuie sa isi faca dreptate singuri.
raspunde

primaria primaria

thumb down thumb up
marţi, 20 mai 2014, 10:52
de gicu

primaria acestui oras parca doarme.incepand de la autorizatiile de constructie pana la cosurile de gunoi din oras.RUSINE RUSINE RUSINE
raspunde

:)

thumb down thumb up
marţi, 20 mai 2014, 11:23
de Misu

Citez din comunicatul Primariei: au aplicat o amenda de 1000 de lei. Cam asta spune totul despre Boc & gasca. Va aduceti aminte declaratiile alea, umflatul in pene, amenintarile ca el nu tolereaza nerespectarea legii? Ameninta cu amenzi de 100 000 RON, si uite ce aplica: 1000 de lei. Asta e, diferenta dintre batut din gura si facut. Boc e din categoria gargaragii. Asa va si intra in istorie: un mare gargaragiu, sarac si cinstit. El si Ion Iliescu...
raspunde

vrem stat de drept, dar nu stim cu adevarat ce inseamna

thumb down thumb up
marţi, 20 mai 2014, 14:38
de A.

E incredibil cum e sa aplici legea. Demolare? Asa ceva nu credeam posibil. Doar suntem romani. E importnat daca din primarie s-au facut ilegalitati, cei care le-au facut sa plateasca. Si sa se observe ca se poate merge pana la demolare. Asa, ca noua nu ne p[lace primarul, ca atunci cand era premier a venit criza, asta e deja apla problema.
raspunde

Se putea sa lipseasca A. cu pupaturile dorsale pentru tovarasul din Rachitele?

thumb down thumb up
marţi, 20 mai 2014, 19:05
de mrsilk

Nu ne place primarul fiindca e un incompetent, fiindca a pus umarul serios la urbanismul haotic al ultimului deceniu desi a promis exact opusul a ceea ce se vede azi in multe locuri din oras, fiindca a venit cu promisiuni aberante precum tunel pe sub centru sau Somes navigabil iar el n-a fost capabil sa rezolve lucruri simple ce intra in atributiile sale, in schimb a rezolvat recorduri culinare de Guinness Book. Dupa 10 ani de mandat a lui Boc direct sau prin mana sa dreapta doar A. cu mrsilk de la Biroul mass-media din primarie il mai iubesc pe acest demagog ce a demonstrat prin comportament de ce l-au pus tovarasii secretar UTC acum 25 de ani.
raspunde

apreciez

thumb down thumb up
duminică, 25 mai 2014, 01:05
de A.

Mai date-n ma-ta de progandist cu simbrie. Spirit civic de inregimentat in parid de profitor de votanti imbecili.
raspunde

"asta e romania" unika.....

thumb down thumb up
miercuri, 21 mai 2014, 16:34
de razvan

toate au un inceput.....rusine acestor oameni care nu isi dac obligatiile de servici...exista mii de legi dar nu se respecta....
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.