Eveniment

O clujeancă a făcut ce firmele de deszăpezire n-au fost în stare. A curăţat trotuarul de zăpadă, dar nimeni n-a pus mâna s-o ajute

O clujeancă a pus mâna pe lopată şi a curăţat o parte însemnată a trotuarului de pe Calea Turzii, uitat nu doar de firmele de salubrizare care au deszăpezit oraşul, dar şi de proprietarii caselor din zonă, în sarcina cărora cade deszăpezirea trotuarului.
  • foto Facebook Anda Iacob

    foto Facebook Anda Iacob

Publicitate
 

Anda Iacob locuieşte pe Calea Turzii iar duminică, în ziua alegerilor parlamentare când a început ninsoarea la Cluj, a încercat să iasă din casă. „Am trecut prin nişte nămeţi uriaşi", spune ea, „câinele meu a sărit ca un iepure tot drumul. În jos nu este autobuz decât foarte rar şi el oricum n-are voie în el, aşa că am luat-o la pas. Cel mai apropiat magazin de noi este Lidl, ori cel din Bună Ziua, ori cel de la Sigma, o oră dus-întors pe jos, aşa că şi spre Bună Ziua tot pe trei cărări m-am dus".

Trei zile mai târziu, când a văzut că nu s-a schimbat nimic, Anda Iacob a pus mâna pe lopată şi a curăţat trotuarul, apoi a făcut fotografii cu nămeţii şi le-a trimis pe adresa Primăriei Cluj-Napoca. „Am luat lopata de pe terasă şi m-am dus să curăţ măcar până în staţia de autobuz şi în faţa blocului", adaugă ea. „Am făcut-o pentru că n-a făcut-o altcineva, iar acum am răcit. E un singur autobuz spre centru, dacă şi la acela ajungem greu...". Două ore a durat deszăpezirea zonei, timp în care nimeni nu a ajutat-o. „Bărbaţi au trecut pe lângă mine, dar în cel mai bun caz mi-au zâmbit şi cam atât. Erau doar trecători. Era treaba celor ce locuiesc acolo dacă Primăria nu face, cred, nu? Dar n-am văzut pe nimeni. Lângă bloc lumea îşi curăţă doar locurile de parcare, aşa că am curăţat eu intrarea. Cineva trebuie s-o facă".

 

Publicitate

Comentarii

nici macar nu e trotuar

thumb down thumb up
vineri, 14 decembrie 2012, 13:51
de ps

Eroare: acela nici macara nu e trotuar..e o carara dintr-un oras uitat de lume: un amestec de pamant, pietre si bitum. ca in lumea a treia.
raspunde

clujul

thumb down thumb up
vineri, 14 decembrie 2012, 14:20
de adi

ala nefiind trotuar , primaria / rosal nu au nici o vine ca nu e curatat. intradevar prinvind problema la scara mica, e treaba vecinilor sa se descurce. la o scara mai larga in schimb... cat de trist este ca intrun oras cu pretentii de cap europeana a culturii, sa faci 1 ora dus intors pana la un magazin mai mare pe jos. autobuze nu au cum intra e potecile alea nici in viitor ca nu e loc. cartirul e unul de lux al clujuli spun imobiliare, cand realitatea este alta.... e la fal ca insomeseni sau iris.
raspunde

....

thumb down thumb up
vineri, 14 decembrie 2012, 16:12
de ....

doar pentru ca nu seamana cu un trotuar "traditional" ("lipit" de drum si cu masini oprite pe el) nu inseamna ca nu e trotuar. Este despartit de drum de un gard viu foarte inalt. (cei care nu ati trecut pe acolo macar o data nu comentati)
raspunde

vai de capul lui trotuar

thumb down thumb up
vineri, 14 decembrie 2012, 22:38
de ave99

tot trotuarul de pe Calea Turzii, de la sensul giratoriu in sus, e un dezastru. In 2008 am scris o sesizare pe domnuleprimar.ro despre starea deplorabila a trotuarului si mi s-a raspuns ca se va face intr-un an sau doi. Au trecut 4 ani si ceva de atunci si tot nimic. Boc se preface ca asculta...
raspunde

Str. Baritiu -centru

thumb down thumb up
sâmbătă, 15 decembrie 2012, 09:38
de criss

La cateva zile de la prima ninsoare, marti, de abia puteai umbla pe Baritiu, atat de mare era zapada... Baritiu nu e o carare, doar trec tramvaie,autobuze...alunecam pe trotuar cu totii, nu era gheata, doar multa zapada murdara, nu proaspata..Dar nu va e rusine, alesilor de la primarie!!
raspunde

Rusine de trotuar!

thumb down thumb up
sâmbătă, 15 decembrie 2012, 10:06
de Gabriel

Sa ii fie rusine piticului boculete pentru mizeria de trotuar de la Baumax pana jos la Sigma, gropi, cratere, pamant si masini parcate mereu pe trotuar.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.