O femeie din Cluj, înşelată prin metoda "accidentul"

O femeie din Cluj, înşelată prin metoda
Metoda "accidentul" încă face victime. O femeie fost păcălită că mama sa a fost implicată într-un grav accident rutier şi are nevoie urgentă de bani pentru operaţii.

Oamenii legii au descoperit că, în cursul lunii iunie, un bărbat condamnat şi încarcerat în prezent, în altă cauză, ar fi contactat telefonic o femeie, pe care ar fi indus-o în eroare cu privire la faptul că mama acesteia ar fi fost rănită într-un accident rutier, pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca. Acesta i-a solicitat victimei suma de 8.000 de lei, sub pretextul că aceasta este necesară pentru operaţia mamei rănite.

Femeia a transferat întreaga sumă solicitată prin serviciul poştal, în două tranşe, aceasta fiind ridicată şi folosită în scop personal de către un bărbat şi două femei din judeţul Călăraşi, complici ai bărbatului deţinut în penitenciar.

Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Poliţia clujeană vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Oamenii legii vă recomandă:

- Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;

- Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor", care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin.

Loading...
Comenteaza