Eveniment

Peste 10.000 de oameni duminică seară, la festivalul Ursus Evolution

După ce sâmbătă ploaia i-a ţinut pe clujeni în casă, aseară iubitorii muzicii rock, hip-hop şi electro au invadat centrul Clujului pentru a-i urmări pe Iris, Şuie Paparude, Puya sau Grasu XXL.
  • Pe scena din Piaţa Unirii s-au produs în weekend formaţii româneşti cunoscute, dar şi trupa moldoveană Zdob şi Zdub / foto Eugen Olariu

    Pe scena din Piaţa Unirii s-au produs în weekend formaţii româneşti cunoscute, dar şi trupa moldoveană Zdob şi Zdub / foto Eugen Olariu

Clujenii au avut parte de două zile de rock şi hip-hop, sâmbătă şi duminică, în Piaţa Unirii, în cadrul turneului Ursus Evolution. Sâmbătă, publicul a trebuit să facă faţă ploii şi vântului puternic.

Vremea ploioasă şi rece i-a ţinut departe pe mulţi dintre clujeni de concertele din centrul Clujului. Dar nu pe toţi. Câteva sute au avut curajul să iasă şi să cânte în ploaie, sâmbătă seară, alături de formaţii româneşti de prim-plan. Cei care au încins atmosfera au fost reprezentanţii Moldovei la finala Eurovision din Germania, Zdob şi Zdub. "Nu suntem pentru prima oară în România sau la un spectacol de acest gen, dar pot să spun că publicul a fost minunat şi doar datorită spectatorilor am reuşit să încingem atmosfera", a precizat solistul trupei basarabene, Roman Iagupov. Formaţia care anul acesta a cântat a doua oară la Eurovision i-a antrenat pe clujeni în dansuri şi voie bună, în special cu ritmurile construite pe motive etno. Basarabenii au fost aclamaţi îndelung de public şi chemaţi înapoi pe scenă pentru bis. Reprezentaţia formaţiei Zdob şi Zdub a fost precedată de cea a trupelor Paraziţii şi Cargo. La concertul celor de la Cargo, câteva persoane au scandat la începutul spectacolului numele fostului solist al formaţiei, Kempes. Duminică, pe scenă au urcat alte formaţii sau interpreţi, între care Şuie Paparude, Puya şi Iris. Aproape 10.000 de persoane au profitat de vremea mai bună şi au venit să cânte, să aplaude şi să se bucure de muzică bună în centrul oraşului.

De precizat că organizaţia maghiară Forul Tineretului din judeţul Cluj (KIFOR) a sesizat duminică, într-un comunicat, faptul că în timpul festivalului grădina de lângă catedrala Sfântul Mihail, "care iniţial era şi cimitirul Clujului", a fost utilizată "ca spaţiu de tranzit şi chiar pe post de WC public". Reprezentanţii primăriei au precizat că vor verifica aspectele sesizate.

(D.E.)

 

 

Publicitate

Comentarii

in asteptarea Circului Globus !

thumb down thumb up
luni, 27 iunie 2011, 09:40
de varf_de_lance

... concerte de asemenea avergura nu isi au locul in Piata Unirii, la Sala Sporturilor era mai ok ... mii de oameni ...unii in picioare pe banci , pe fantana, pe statuia lui Matei Corvin...mizerie, bere...necesitatile in jurul bisericii ...circulatia data peste cap... sa nu uitam totusi ca exista oameni care locuiesc in zona si nu cred ca le convine sa le sara farfuriile pe masa in ritmul tobelor... eu nu cred ca primarul modovean a cheltuit milioane de euro cu "amenajerea" pietei pt a o face praf in cel mai scurt timp posibil ! ..de acord cu organizarea unor manifestari culturale de orice tip ...dar totusi organizarea unor concerte de asemenea nivel in centrul orasului nu e potrivita ! ce mai urmeaza domnule primar ? ..Circul Globus ?...de-abia astept sa vad niste cai si alte animale in piata Unirii !... ...sau de ce nu s-ar putea organiza si lupte de caini ? ...o bataie de pitbuli, unul vopsit in verde si altul tricolor, langa placuta celebra ar mai aduce cateva voturi !!!
raspunde

Bere

thumb down thumb up
luni, 27 iunie 2011, 10:41
de stefan

Aceste actiuni fac parte dintr-un plan de degradare,distrugere a centrului istoric din Cluj.Noile generatii de cluj-napocani vor distruge in frunte cu primarul non-clujean tot ce a fost frumos in acest oras din Transilvania.Si cu asta am spus putin.
raspunde

ursus

thumb down thumb up
luni, 27 iunie 2011, 12:15
de TER

O demonstratie magnifioca de non cultura, preserata cu escaladarea statuii, cu profanarea vechiului cimitir din jurul bisericii, betivi culcati tot acolo, folosirea zonei verzi ca parc de distractie si plimbare care nicidecum nu este spatiu public ci privat. Dar ce conteaza un gard. Capitala NONCULTUREI SI NONTOLERANTEI asta este Clujul zilelor noastre.
raspunde

Primar mediocru

thumb down thumb up
luni, 27 iunie 2011, 12:35
de mihai

Bine sa s-au bagat o groaza de bani in renovarea zoneei si s-au gasit altii sa faca concert pt a distruge bancile si copacii.Ursus e sponsor mare asa ca marele nostru primar accecpta.Ce se distruge se reface Normal pe banii nostrii.LE convine. Sper ca lumea sa inteleaga odata ca avem de-a face cu un primar mult prea slab si mediocru
raspunde

de ce sa nu comentam ?

thumb down thumb up
luni, 27 iunie 2011, 14:20
de alex

ca asa ne este mentalitatea ... oricand se face ceva o sa fie gica contra destui sa comenteze. cerbul de aur la brasov unde se tine ? la sala sporturilor ? in toate marile orase europene se tin concerte si festivaluri in marile piete din centru ... se face mizerie da, dar se curata. cu timpul o sa invatam sa facem si mai putina mizerie. e zgomot da, e CENTRU, e normal, vrei liniste, te muti intr-un cartier marginas. in centrul orasului trebuie sa fie viata, galagie, etc. clujul, oras studentesc, nu asociatie de pensionari. GET OVER IT
raspunde

nu mai dati vina pe primar sau pe ursus

thumb down thumb up
marţi, 28 iunie 2011, 17:27
de Raluca

Corect. In plus, debandada tine si de mentalitate. Mizeria au facut-o clujenii, n-a venit nimeni de la Bucuresti si nici primarul sa arunce doze sau sa escaladeze statuia. Tot voi ati facut-o. La 5 oameni care aruncau dozele in tomberoane erau 30 care le aruncau pe jos
raspunde

nu e totun

thumb down thumb up
luni, 27 iunie 2011, 21:29
de catalin

E o diferenta intre Cerbul de Aur si ce a fost in Cluj zilele trecute. Nu e vorba de asociatie de pensionari, dar pur si simplu nu isi au locul asa bubuieli in centrul istoric.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.