Post-protest transportatori: Şoferii Uber vor putea fi amendaţi dacă transportă neautorizat persoane

Post-protest transportatori: Şoferii Uber vor putea fi amendaţi dacă transportă neautorizat persoane
După protestul celor circa 3.000 de taximetrişti adunaţi, miercuri, în faţa Guvernului, Executivul a decis să schimbe legea taximetriştilor, astfel încât şoferii care practică transport de neautorizat de persoane să poată fi amendaţi de poliţişti.

Taximetriştii s-au adunat în faţa Guvernului pentru a protesta împotriva transportului neautorizat de persoane, reuşind să convingă Executivul să schimbe legea taximetriştilor, respectiv legea 38/2003, astfel încât şoferii Uber sau cei care practică transport de neautorizat de persoane să poată fi amendaţi de poliţişti, relatează Mediafax.

„Se scoate din lege sintagma <<în mod permanent> şi în <<mod repetat>> pentru că poliţiştii pe stradă nu pot să-i amendeze, nu pot să le ia plăcuţele de înmatriculare pe şase luni <<piraţilor>> sau să le dea amenzile maxime, nu cum prevede legea acum. Trebuie să prindă hoţul şi să-i spună: <<Pleacă, că te mai prind odată>>(...)Sub nicio formă nu pot să zic că Uber va fi interzis sau vreo altă activitate de transport, însă toată lumea care va face transport de persoane, indiferent cum, va fi atorizat, altfel nu îl va putea face. Nu poţi să faci transport virtual. Închid ochii şi ma trezesc la Constanţa", a declarat preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu.

Taximetriştii scot în evidenţă faptul că nu îşi doresc bani sau subvenţii, ci doar ca legile privind transportul de persoane să se aplice pentru toată lumea. Potrivit protocolului încheiat între taximetrişti şi Executiv, în maximum 30 de zile legea taximetriştilor va fi modificată.

 

Loading...
Comenteaza