Eveniment

Prăpăd la Cluj. Vezi ce ravagii a făcut furtuna + Balta care a oprit tramvaiele FOTO

Ploaia torenţială care s-a abătut asupra Clujului în această seara a măturat tot ce i-a ieşit în cale şi a produs pagube pentru clujenii mai ghinionişti.
  • Foto: Ioana Pîrlea

    Foto: Ioana Pîrlea

Furtuna a inundat joi, în jurul orei 20, mai multe străzi din oraş şi a îngreunat circulaţia auto, producând chiar pagube pentru ghinioniştii aflaţi în trafic.

Mai multe străzi din oraş au fost devastate de precipitaţiile abundente, iar efectele ploii au fost grave. Printre cele mai afectate zone s-a regăsit cartierul Zorilor, unde, pe unele artere, apa depăşea 40 de centimetri. Unii şoferi ghinionişti care au trecut la momentul respectiv prin zonă au încercat să treacă peste şuvoaiele de apă, însă au rămas blocaţi.

Calea Turzii s-a transformat într-un adevărat râu, iar şuvoaiele de apă au curs cu viteză, îngreunând traficul rutier. Din cauza lucrărilor care se desfăşoară pe această arteră, pietrişul a fost măturat de-a lungul şoselei.

Pe strada Plopilor s-a format o baltă uriaşă, cu adâncime de peste 20 de centimetri pe alocuri, care a întrerupt circulaţia tramvaielor. Maşinile au tras pe dreapta, iar unii şoferi mai curajoşi şi-au încercat norocul prin apă.

Deşi ploaia a durat numai 20 de minute, cantitatea de precipitaţii a fost de zeci de litri pe metru pătrat.

Centrul şi sudul judeţul Cluj se află sub atenţionare de cod gaben în intervalul 20.00-21.30. Meteorologii au semnalat posibile cantităţi de apă ce vor depaşi local 20-25 l/mp, frecvente descarcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie.

Publicitate

Comentarii

......

thumb down thumb up
vineri, 1 august 2014, 00:25
de mrsilk

Nu inteleg de ce strada Plopilor nu este racordata printr-o retea pluviala de scurgere in canalul Morii aflat la cateva zeci de metri de zona cu venice probleme !Nu se vrea ,incompetenta, indiferenta ?
raspunde

canalul morii

thumb down thumb up
vineri, 1 august 2014, 08:00
de AR

Deoarece Canalul Morii are si el o limita de apa pe care o poate colecta...... in caz de furtuna foarte puternica se intampla ca si el sa refuleze si tinand cont ca trece, in zona centrala, pe sub multe case inclin sa cred ca nu este ok ca el sa refuleze la fiecare ploaie sanatoasa......
raspunde

.....

thumb down thumb up
vineri, 1 august 2014, 08:04
de mrsilk

Supraplinul canalului este preluat de canalul colector al orasului,nu cred ca poate refula ......
raspunde

poate refula

thumb down thumb up
vineri, 1 august 2014, 15:45
de Zoli

Canalul Morii poate refula la ploi torentiale. Intrebati locatarii din zona si va spun. Eu personal am vazut o singura data cand apa din canal a intrat in locuintele oamenilor in zona magazinului Central.
raspunde

nu

thumb down thumb up
vineri, 1 august 2014, 01:02
de andrei

Daca o plaoie de 20 de minute a destabilizat orasul inseamna ca primarul ar trebui sa isi dea demisia. platim pt canalizare si apa menajera degeaba. Domnul Boc nu e in stare sa ofere niste lucruri vitale pt oras: drumuri fara petice si gropi, canalizare moderna, piste de biciclete si fluidizarea traficului. De cand a revenit in functie nu a facut nimic pt clujeni.
raspunde

de Andrei

thumb down thumb up
vineri, 1 august 2014, 07:00
de dan2

De ce nu candidezi la primarie? Aii avea ocazia sa rezolvi toate problemele orasului.
raspunde

capitala

thumb down thumb up
vineri, 1 august 2014, 08:11
de cetatean

Cluj-Napoca, capitala europeana.... la canalizare.
raspunde

Penibili

thumb down thumb up
vineri, 1 august 2014, 09:00
de * Mesaj:

Dupa fiecare furtuna in Plopilor pe sub masini este ca la Pata Rat. Gunoaie, gunoaie gunoaie ...
raspunde

cum sa scriem o drama

thumb down thumb up
vineri, 1 august 2014, 10:26
de Adrian

A plouat torential 30 de minute. Au fost cateva zone in care precipitatiile masive nu au putut fi preluate de canalizare. Dupa o jumatate de ora orasul a revenit la normal. In orice tara la acest volum de precipitatii se intampla acelasi lucru. E foarte atractiv sa facem tragedii din nimic. Pentru massmedia e o sursa de oxigen. Poate ar fi util sa ne mai folosim si ratiunea uneori. Sa acceptam ca nu putem controla natura, sa nu o distrugem, sa nu o umplem de pet-uri si alte mizerii. In orice parte a tarii ne ducem, pe marginea drumului e plin de gunoaie, raurile sunt colmatate de pet-uri. Despre gunoaiele care slutesc padurile si dealurile din jurul Clujului (padurea Hoia, Faget, capatul strazii Campului, etc) presa nu are timp sa scrie, Cine sa citeasca subiectele de educatie civica considerate plictisitoare, comuniste, atacuri la libertatea individuala. De mizeria din jurul nostru pe langa locuitori este de vina intr-adevar Primaria. Funtionarasii plictisiti de anunturile de pe usa "aici nu se ia spaga" ar trebui sa scrie "de aici se dau amenzi pentru cei care nu respecta curatenia orasului).
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.