Eveniment

Prima cărămidă pentru "zidurile verzi", care nu necesită termoizolaţie, a fost lansată la Zalău FOTO

Firma Cemacon Zalău a lansat astăzi la fabrica din localitatea Recea blocul ceramic SUPER44, prima cărămidă din România care nu necesită termoizolare suplimentară.
  • La Cemacon Zalău s-a lansat un tip de cărămidă ce nu necesită termoizolaţie / foto Eugen Olariu

    La Cemacon Zalău s-a lansat un tip de cărămidă ce nu necesită termoizolaţie / foto Eugen Olariu

Conform reprezentanţilor firmei Cemacon Zalău, costurile pentru o clădire construită cu ajutorul cărămizii SUPER44 scad cu cel puţin 30%. SUPER44 este prima cărămidă produsă în România ce poate fi folosită la pereţii exteriori şi nu necesită termoizolare suplimentarară, iar proprietăţile ei fac ca după ridicarea clădirii, zidul să necesite doar tencuire.

"Când am conceput SUPER44 ne-am gândit la viitorul construcţiilor în România şi la rolul pe care vrem să-l jucăm pe această piaţă peste alţi 40 de ani. Ne dorim să implementăm conceptul de "clădire verde" realizată 100% din produse naturale româneşti, deoarece ştim că avem potenţial şi resurse să o facem. Şi nu ne raportăm doar la clădirile de locuit, ci creăm produse naturale care sunt recomandate şi indicate pentru clădiri care au şi o altă destinaţie, cum ar fi spitale, creşe, clădiri de învăţământ, clădiri de birouri, clădiri pentru turism", a declarat Liviu Stoleru, directorul general al Cemacon. Conform acestuia, noua cărămidă nu necesită izolare cu polistiren sau vată bazaltică. „Cemacon lansează pe piaţa de materiale de construcţii un produs unic, o cărămidă care are beneficiul de a nu mai necesita utilizarea de izolare suplimentară cu polistiren sau cu vată bazaltică. Această cărămidă cu care se construiesc ziduri cu grosimea de 44 de centimetri, prin tehnologia implicată, prin incredientele care s-au folosit pentru acest produs, oferă o izolare termică aproape dublă faţă de normativele din legislaţia privind proiectarea în construcţii din România", a explicat Stoleru.

Costurile zidăriei realizată din noua cărămidă sunt cu 30% mai mici faţă de cele ale unei zidării la care se adaugă termoizolaţie cu polistiren. „Am solicitat unor firme de construcţii din diverse zone ale României, din Cluj, Bucureşti, Zalău, devize de lucrări şi am făcut o analiză comparativă pentru a vedea cât costă un metru pătrat dezid cu termosistem indiferent de producătorul de cărămidă, de producătorul de termosistem şi cât costă un metru pătrat de zid cu SUPER44. A rezultat că indiferent unde duc această cărămidă în România, zidăria de 44 de centimetri de la Cemacon e cu cel puţin 30% mai ieftină decât orice alt zid cu termosistem", a adăugat Stoleru, care a adăugat că, în cazul folosirii acestui tip de cărămidă, se economiseşte şi timp. „Clientul final îşi termină zidăria mai repede astfel, iar firmele de construcţii sunt interesate să livreze cât mai repede şi să treacă la alte proiecte. Construind o zidărie monobloc, neetanşând-o cu termosistem se menţine caracteristica zidurilor de cărămidă care se numeşte confort termic care defineşte capacitatea peretelui de a respira, se face difuzie de vapori de apă", a explicat directorul Cemacon.

Proprietăţile produsului au fost confirmate printr-un studiu tehnic elaborat de profesorul Ioan Moga, de la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca. „La grosimea de 44 de centimetri, această cărămidă asigură o zidărie cu rezistenţa termică mai mare decât cea impusă de normativele de proiectare care este de 1,8, iar în cazul acestei cărămizi rezistenţa termică pentru pereţii exteriori este trei. Această cărămidă asigură realizarea zidăriilor fără a necesita izolaţie suplimentară", a explicat Moga.

 

 

Publicitate

Comentarii

Zidul plangerii

thumb down thumb up
vineri, 12 octombrie 2012, 05:48
de Badea Cartan

Fain articol de promovare comerciala a unei caramizi de 44cm grosime Nu-i vorba ca de cateva mii de ani exista caramizi cu care se pot face ziduri cu grosimea incepand de la 7 cm pana la 200-300cm.
raspunde

Eventual o caramida de 60

thumb down thumb up
vineri, 12 octombrie 2012, 11:53
de Mihai

Bca-ul izoleaza muuult mai bine decat caramida
raspunde

raspuns

thumb down thumb up
vineri, 12 octombrie 2012, 17:52
de SEBESTEAN FRANCISC

Ai si date tehnice care sa iti justifice afirmatia ? In primul rand materia prima la BCA este CIMENTUL, iar caramida se fabrica din argila arsa la temperaturi de aprox 900 grade celsius.
raspunde

Chiar ca zidul plangerii ... de mila banilor

thumb down thumb up
luni, 15 octombrie 2012, 12:32
de Leo

Pai ce mare treaba e asta, au facut o caramida de juma' de metru sa faci zidurile groase ca la puscarie. Si baiatul ala cu BCA-ul are dreptate, decat sa cumpar 100 mc de caramida la o casa mai bine iau 50 mc BCA si fac aceeasi casa si izolatia e mai buna. Ba economisesc si la mortar, ca nu mai cade tot mortarul in gaurile de la caramida. Halal prosteala, sa faci zid de juma de metru ' din care un sfert caramida si trei sferturi goluri ca sa promovezi ce promoveaza aia cu BCA-ul de 20 de ani.
raspunde

caramida

thumb down thumb up
joi, 29 noiembrie 2012, 11:30
de Ghita

E prea mare preţul. Dacă pui două rânduri de cărămidă ieşi mai ieftin şi cu un zid mai gros. Cărămidă tot de Cemacon la 290mm două bucăţi=580mm, preţ 3lei/buc. Cărămida de 440mm are preţ 6,5 lei/buc. Verificat în piaţă. Diferenţa la materialul folosit nu mai contează aşa de mult la diferenţa asta de grosime a peretelui. Se mai poate face un perete dublu din cărămidă de 2x200mm şi pus în mijloc un strat de vată bazaltică. Preţul va fi aproximativ la fel. Termosistemul va fi interior şi va respira, Va face difuzie de vapori. Nu trebuie să luăm de bun tot ce se spune, sunt multe opţiuni. Alegerea va aparţine.
raspunde

caramida

thumb down thumb up
vineri, 20 octombrie 2017, 15:28
de rony

Aceasta caramida este portanta spre deosebire de bca sau caramizi subtiri la care trebuie facut cadru de beton.
raspunde

caramida

thumb down thumb up
duminică, 26 mai 2013, 18:34
de tiberiu

mai fine faci doua ziduri de bca de 15 si polistiren de 10 intre ele , eventual dc te tine punga izolezi si pe exterior cu polistiren de 10 si nu mai ai treaba cu frigul iarna si caldura vara.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.