Prima piatră la temelia Nokia Village

Prima piatră la temelia Nokia Village
Staff-ul Nokia România, condus de John Guerry, va pune mâine, la ora 11.00, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, piatra de temelie a viitorului parc Nokia de la Jucu. Tot mâine, 6.000 de oameni îşi vor depune candidatura pentru cele 500 de locuri de muncă disponibile anul acesta în Nokia Village România.

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Nicoară, împreună cu staff-ul european Nokia, condus de Miko Huntten, şi cel românesc, condus de directorul Nokia România, John Guerry, vor inaugura mâine la Jucu şantierul care va deservi lucrările pentru ridicarea parcului Nokia Village.

La punerea pietrei de temelie este aşteptat şi premierul Călin Popescu-Tăriceanu, alături de ministrul Finanţelor şi Industriilor, Varujan Vosganian. Deşi Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) a cerut verificarea locaţiilor unde vor merge demnitarii de la Bucureşti, Nicoară este circumspect cu privire la participarea celor două oficialităţi, explicaţia lipsei acestora fiind deplasarea în Ucraina de la sfârşitul acestei săptămâni. Nokia Village se va ridica în paralel cu realizarea infrastructurii de la Jucu, finalizarea lucrărilor fiind prevăzută a avea loc la finalul acestui an.

 

12 pe un loc

 

“Târgul de joburi Nokia”, care va avea loc mâine la Sala Sporturilor “Horia Demian”, între orele 8.00 şi 18.00, va fi un adevărat maraton, nu mai puţin de 6.000 de oameni (estimare AJOFM – n. red.) participând la selecţia care va decide primul lot de 500 de angajaţi ai Nokia Village. 10 standuri vor fi alocate pentru preinterviurile cu aplicanţii.

Trei standuri sunt dedicate staff-ului Nokia Europa, care va susţine preinterviurile cu aplicanţii pentru posturile ce necesită studii superioare. Un stand va fi pentru Nokia Solution, celelalte două, pentru Nokia Production. Nokia Solution va fi departamentul care va crea şi implementa soft-ul aferent telefoanelor produse la Jucu, acest stand fiind dedicat exclusiv informaticienilor.

 La cele două standuri Nokia Production vor aplica cei care doresc să ocupe funcţii administrative, de ingineri în automatizări, protecţia muncii, protecţia mediului, resurse umane, relaţii publice şi tehnicini, preinterviurile fiind supervizate, cel mai probabil, de Kristina Kiss, director resurse umane Europa de Est, şi Miko Hutten, director resurse umane Nokia Europa.

Şapte standuri vor fi deservite de operatorii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, care vor consilia aplicanţii cu studii medii, care vor ocupa cele 400 de locuri de muncă destinate operatorilor şi manipulanţilor. Angajările se vor face începând cu 1 august, iar cei 500 vor fi specializaţi începând cu 1 septembrie la fabricile Nokia din Ungaria şi Finlanda. Se estimează că până la finele anului 2008 în Nokia Village vor lucra 3.500 de angajaţi.

 

Nokia vrea discreţie

 

în cadrul conferinţei de presă de ieri, de la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, directorul Daniel Don anunţa că staff-ul Nokia a solicitat printr-un e-mail să nu se permită accesul presei la Sala Sporturilor, pe durata desfăşurării târgului de joburi.

La cererea presei, Don a solicitat o motivaţie a deciziei conducerii Nokia. Kristina Kiss afirmă că această solicitare se referea la etapa premergătoare bursei locurilor de muncă: “Nu se doreşte organizarea unor conferinţe de presă care să preceadă evenimentul de mâine”.

 Kiss susţine că presa nu va fi obstrucţionată cu privire la mediatizarea bursei şi că demersurile conducerii concernului finlandez au fost înţelese greşit. Mail-ul trimis de Nokia conţine solicitarea “no press, no TV, no papers and other bussines affairs” (fără presă, fără televiziune, fără ziare sau alte afaceri – n. red.).

Loading...
Comenteaza