Eveniment

Primarul Apostu nu are WC în celulă, iar noaptea foloseşte o găleată VIDEO

În celula în care este închis primarul Sorin Apostu nu există toaletă. Noaptea, cei arestaţi folosesc o găleată. Vezi mărturia exclusivă a unui fost reţinut.

Potrivit surselor ziuadecj.ro, condiţiile din arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Cluj sunt foarte proaste. "Arestul este la subsol, la 4 metri sub pământ, deşi normele cer care reţinuţii să beneficieze de lumină naturală. Sunt câte patru paturi suprapuse într-o celulă. Nu există WC-uri în celulă", susţine sursa noastră.

Unul dintre cei care au fost reţinuţi pentru o noapte în arestul IPJ, unde a ajuns şi Apostu, s-a destăinuit pentru ziuadecj.ro: "E un beci, celulele sunt foarte mici, cu patru paturi ruginite. Mă aşteptam să fie nişte gratii, dar de fapt e o uşă metalică, doar cu o vizetă în mijloc, pe care o deschid gardienii şi prin care comunică cu tine. Zidurile sunt vechi, de beton, foarte reci şi groase", spune sursa ziuadecj.ro.

"E întuneric, e un singur neon în faţa uşii, e mai rău decât ce vezi în filme. Vin gardienii la tine să aducă mâncare, eu am primit ca cină o bucată albă de pâine cu nişte brânză. Dacă ai nevoie la toaletă, vin ei să te întrebe, iar dacă vrei, atunci se merge pe rând, mai întâi femeile, apoi bărbaţii". Cum procedează un deţinut dacă are nevoie să comunice ceva: "baţi în uşă şi vin gardienii".

"Când am intrat în celulă, mi-au dat o pătură şi o pernă. M-am cuibărit, ajungi cu spatele la zid, care e foarte rece. În celulă ai un neon aprins, toată noaptea. Nu ştii ce oră e, nici măcar dacă e noapte sau zi, pentru că geamuri nu există", spune sursa ziuadecj.ro.

În absenţa geamurilor, arestul nu are sursă de aerisire. Cum se împrospătează, atunci, aerul din celule? "Dacă vrei aerisire, îţi deschid gardienii vizeta de la celulă, dar vizeta e mică, de două palme. Arestul nu are sursă de aerisire, mirosul e greu pentru că nu se poate aerisi"

Saltelele din arest sunt vechi, ca de câlţi, ca o vată de sticlă. Pătura e subţire. "Dimineaţa gardienii vin la tine şi, dacă vrei, te scot la plimbare sau te duc să faci duş. Gardienii sunt amabili, lor nu prea ai ce să le reproşezi", mai adaugă sursa ziuadecj.ro.

Deţinuţii nu au voie în cameră cu radio sau televizoare. "Au gardienii un radio, şi mai auzi şi tu muzică prin uşă".

Mai mult, toaletele turceşti amplasate în incintă nu au uşi decât până la un metru înălţime, pentru ca gardianul să-i poată monitoriza chiar şi în acele momente pe cei arestaţi, iar chiuveta, una singură, are o lungime de câţiva metri. Peste noapte, arestaţii nu pot merge la toaletă şi sunt nevoiţi să folosească o găleată. Toaleta e comună iar WC-ul e turcesc. "Intri în baie pe o uşă care nu se închide. Uşa e doar pe jumătate, o uşă batancă, ca în filmele cu cowboy, Vezi deasupra ei, îţi ajunge până la brâu", spune fostul reţinut.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie a cerut de mai multe ori de la centru să fie modernizat arestul de la Cluj, dar nu a primit acceptul. "Cu arestul de la Cluj nu am intrat în Europa", a afirmat o sursă a ziuadecj.ro.

ziuadecj.ro a adresat o cerere oficială IPJ Cluj de a oferi mai multe infomaţii exacte despre condiţiile de care au parte arestaţii.

Publicitate

Comentarii

Abstract...

thumb down thumb up
luni, 14 noiembrie 2011, 15:53
de Johann

Eu propun sa trecem puscariile in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, ca gaseste Udrea bani pentru renovarea lor astfel incat privarea de libertate sa fie un lux pe care nu numai ca ni-l vom permite cu totii, dar chiar ni-l vom dori cu ardoare!
raspunde

merita pe deplin

thumb down thumb up
luni, 14 noiembrie 2011, 16:42
de lulu

Pe Apostu il intereseaza unde locuiesc cei evacuati de pe str.Coastei sau din fostele imobile nationalizate, retrocedate??? Nu cred. Atunci pe noi de ce sa ne intereseze ,conditiile lui de trai?????
raspunde

Propunere de afaceri

thumb down thumb up
luni, 14 noiembrie 2011, 17:20
de ionescu

Stii ceva sorinele ? Facem schimb ? Dumneata imi dai imputernicire pentru conturile din afara (Cipru sau ceva insulite din Pacific) si imi donezi apartamentele alea pe care le-ai luat cu japca de la dezvoltatori (am auzit ceva de 1-2 ap pentru fiecare bloc pentru care ai semnat autorizatia de constructie). Eu stau 29 de zile in arest in locul matale si ma cacarisesc la galeata, apoi ma stressez vreu 5 ani sa ma ascund de Coana Justitica de Romanica cu tot felul de chichite procedurale. In final o sa iau 1-2 ani cu suspendare sau daca se alineaza planetele naspa' cu executare pe la facultatea din Gherla, cu televizor in camera, bauturica si fetite strecurate pe ascuns de nenea gardianul. Ce zici ? Facem afacerea ?
raspunde

Ionescule ai perfecta dreptate

thumb down thumb up
luni, 14 noiembrie 2011, 19:21
de popescu

Ionescu esti foarte realist, dar nu cred ca te astepti o clipa sa prinda apostu pariul. E exact asa cum ai scris, vezi cazul Bivolaru parlamentarul: e chiar indicat sa te judece ca apoi stai linistit tot restul vietii
raspunde

W C

thumb down thumb up
luni, 14 noiembrie 2011, 18:01
de radu

cu atitia bani putea sa-si ia o toaleta mobila ..... mai sunt si papers...
raspunde

wc

thumb down thumb up
luni, 14 noiembrie 2011, 18:44
de gica din cluj

ce sa va spun acum v-ati gasit toti sa comentati dar pana acum cati au stat acolo nu va interesat nu ???????
raspunde

Smerenia

thumb down thumb up
luni, 14 noiembrie 2011, 21:07
de City Media Plus

Asa inveti sa stai unde iti este locul !!!
raspunde

cElule dE 5*

thumb down thumb up
luni, 14 noiembrie 2011, 23:40
de Marius

ba da ma acuma sa il omagiem cu totii :" vai saracul urineaza in galeata". Foarte bn ca prea s-au obisnuit astia q Hilton si Mariott. Extraordinar. Acum ca primarul e in arestul IPJ ne fandosim ca vai de mn in conditii inumane sta. Bai fratilor e puscarie:)) ce-ati vrea? Daca ar fi dupa mine nu as moderniza nimic in nicio puscarie. Sa fuga lumea de ele nu sa mearga in ele ca in concediu:)).
raspunde

A INTRAT PRIMARU' IN POST!

thumb down thumb up
marţi, 15 noiembrie 2011, 12:29
de alecu

Dar ce ar vrea sa stea pe saltea cu apa, sa primeasca meniu de la Capsa? Las' ca merita, sta Apostu o luna, face penitenta ca si asa am intrat in pos, apoi merge omul acasa, dispare discret din ochii presei, numara banutzi, casele si apartamentele si apoi trage concluzia ca a meritat. Dupa va avea mult mai mult timp sa calatoreasca, sa cheltuiasca, chiar daca va trebui sa-i achite nota de plata nevestei.
raspunde

incredibil

thumb down thumb up
marţi, 15 noiembrie 2011, 14:53
de pamfil

a trebuit sa ajunga primarul inchis ca sa aflam conditiile din arest!!!rusine!!!numai primarul nu are wc in celula?restru au?
raspunde

AZ

thumb down thumb up
marţi, 15 noiembrie 2011, 18:45
de A

am stat 5 luni in arestu ala !!!!! CEL MAI MIZER SI INFECT DIN TZARA!
raspunde

50-50

thumb down thumb up
marţi, 15 noiembrie 2011, 19:27
de On Ghiorghita

Oare cu cine face acolo fifty-fifty? Am locuit pe Inau o vreme, avea apartament intr-un bloc nou cu izolatie proasta vizavi de casa lui de la nr.12. E clar ca autorizatia de construire cu gafe majore i-a trecut prin maini.Probabil e unul din locurile in care nu s-a scotocit, si pe Elodia ar fi gasit-o. Nu-i plangeti de mila,oamenii de genul lui toata viata mananca...din galeata aia ca sa se imbogateasca.
raspunde

sa

thumb down thumb up
marţi, 22 noiembrie 2011, 10:15
de Nonut

A cum ai stat 5 luni ? dupa 30 de zile te duce la gherla.Cu Televizor e voie in arestul Cluj
raspunde

intrb

thumb down thumb up
vineri, 25 noiembrie 2011, 23:09
de gotta

pai simplu. A fost arestat de 5 ori..!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.