Eveniment

Românii sunt împotriva căsătoriilor gay. Sondaj

Majoritatea românilor consideră căsătoria ca fiind o uniune între femeie și bărbat, iar scopul acesteia este de a procrea, 90% dintre aceștia susținând această formă de uniune și respingând formele alternative sau parteneriatul civil.

Datele au ieșit la iveală în urma unui sondaj de opinie realizat de Coaliția pentru Familie în perioada 1-15 octombrie, pe un eșantion de 1.067 de respondenți la nivel național. Respondenții au fost intervievați acasă, față în față, potrivit evz.ro.

Astfel, 91% dintre persoanele intervievate sunt de acord cu afirmația Căsătoria trebuie definită ca o uniune tradiţională dintre bărbaţi şi femei cu scopul de procreare, de creştere şi educare a copiilor" și doar 6% nu sunt de acord cu această afirmație.

Un al număr covârșitor de persoane (87%) nu au fost de acord cu definirea căsătoriei ca uniunea dintre două persoane, indiferent de sexul acestora și 83% s-ar exprima împotriva legalizării căsătoriilor dintre persoane de același sex.

Totodată, 65% dintre respondenți nu au fost de acord cu legalizarea parteneriatelor civile, chiar dacă în întrebare nu era specificat dacă ar fi vorba despre parteneriate între persoane de același sex sau nu.

"Un aspect interesant îl constituie faptul că majoritatea respondenţilor face distincţia între relaţiile afective, sentimentale şi relaţiile maritale. Astfel, 71% din respondenţi au răspuns pozitiv la întrebarea 'Nimeni nu opreşte homosexualii să se iubească unul pe altul sau să aibă relaţii între ei, dar aceasta nu înseamnă că se pot căsători'", se în comunicatul Coaliția peentru Familie.

 

Publicitate

Comentarii

TABU

thumb down thumb up
vineri, 27 octombrie 2017, 16:27
de anamaria

"La fiecare 30 de secunde, în România o femeie este bătută de partenerul ei, iar 3 din 10 românce declară că au fost agresate fizic, verbal sau psihic începând cu vârsta de 15 ani". Si pentru majoritatea po****tiei e ok. Studiile UNICEF arată că in Romania cel puțin un copil din zece este victima unei forme de violență. Mai mult, in tara noastra, exista peste 300.000 copii ai caror parinti au plecat in strainatate si i-au ....lasat aici. Si pentru majoritatea po****tiei e ok. Dar, doamne fereste ca 2 femei sau 2 barbati sa vrea sa se casatoreasca. Asa ceva nu mai e ok. Sau daca 2 femei sau 2 barbati vor sa aiba grija cu adevarat de un copil ... nu, nu , cu asta nu suntem de acord. Copiii sa stea singuri, parasiti de parinti, batuti sau abuzati. Nu e o problema. Dar sa nu fie ingrijiti de 2 femei sau de 2 barbati?...Nu, in nici un caz! Mai vreau sa intreb: potrivit carui drept, cineva poate fi sau nu de acord cu cine se casatoreste altcineva, cata vreme este vorba despre 2 adulti care isi doresc acest lucru?
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.