Eveniment

Salina Turda, Castelul Banffy şi Cetatea Bologa, atracţiile Clujului la Salonul de Turism de la Paris

Autorităţile judeţene au ales să profite de participarea, între 19 şi 22 martie, la cea de a 40-a ediţie a Salonului Mondial de Turism de la Paris pentru a promova principalele obiective turistice şi evenimente care se vor desfăşura pe parcursul acestui an.

 

Cele patru zile ale evenimentului au fost dedicate atât interacţiunii directe cu numeroşii vizitatori prezenţi la stand precum şi discuţiilor cu reprezentanți ai diverselor agenţii de turism din ţară sau din străinătate.

Acestora le-au fost oferite materiale de promovare a celor mai reprezentative obiective şi atracţii turistice ale judeţului Cluj, precum Salina Turda, rezervaţia naturală Cheile Turzii, castelele Banffy din Răscruci şi Bonţida, Cetatea de la Bologa, dar şi ale municipiului Cluj-Napoca, precum centrul istoric, pieţele şi zonele pietonale, muzeele şi edificiile religioase.

De asemenea, promovarea judeţului Cluj a fost realizată prin oferirea de informaţii privind programul celor mai importante evenimente care se vor desfăşura în cursul anului în judeţ precum şi prin materiale de promovare a ofertei turistice din judeţul Cluj.

Participarea la Salonul Mondial de Turism de la Paris a avut ca scop şi susţinerea candidaturii Clujului la obţinerea titulaturii de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Evenimentul a fost găzduit de unul dintre pavilioanele Parcului Expozițional de la Paris, Porte de Versailles, şi a reunit un număr semnificativ de participanți, reprezentanți ai agențiilor de turism şi ai altor numeroase ţări cu potenţial turistic.

Publicitate

Comentarii

Bologa

thumb down thumb up
luni, 23 martie 2015, 18:23
de GAbriela

Este minunat ca promovam cetatea Bologa! Insa ultima data cand am fost acolo era plina de balarii si in unele locuri riscai sa iti frangi gatul. Oare cand vom face intai curatenie, si apoi promovare?
raspunde

....

thumb down thumb up
luni, 23 martie 2015, 22:14
de mihai

Trebuia sa puna si colonia de tigani de pe strada Stephenson. Cu siguranta e o noutate la nivel european.
raspunde

Clujul capitala culturala

thumb down thumb up
marţi, 24 martie 2015, 12:51
de Pop Mihaela

Recent am fost la Basel.Si la intrarea in oras era un panou mare cu o fotografie uriasa a orasului si scria:Basel capitala culturala.Oare la intrarea in Cluj se pate pune un asemenea panou?
raspunde

Ori esti ziar ori nu

thumb down thumb up
marţi, 24 martie 2015, 16:08
de Gogu sculer-matritzer

Eu as vrea drag ziar de cluj sa detaliezi si sa dezvolti acest articol. Asa ca sa stiu cine sunt incompetentii in materie de turism te rog eu sa afli cine sunt "autoritatile judetene" care au elaborat acesta promovare , te intreb din urmatoarele motive: 1. cum sa promovezi Cetetea Bologa cand nu ai o parcare unde sa-ti lasi masina, pana sa ajungi (pe jos) la cetetea te duci pe un drum praf si mai apoi cand ajungi la ea afli cu jena ca e darapanata ,mizerabila, plina de balarii , destul de periculoas sa te aventuriezi prin ea , nu a mai fost renovata de pe vremea lui Mircea cel Batran sau cateva secole bune, cu alte cuvinte promovezi un ***t; 2. Vestita salina Turda: intr-o vreme mergea bine apoi mai prost, au ajuns la conducere ceva "fii" de partid, arata bine, impresionant dar daca s-a stricat liftul ai cam belit-o , stai pe scarile alea inguste sa urci sau sa cobori de-ti tratezi bronsita clar, apoi mai este parcarea care daca e week-end e plina si daca nu esti norocos de un loc de parcare o lasi la mama dracu' pe aratura unde apuci , asa ca in orice tara civilizata.3 la castelul Banffy timpul se misca cu incetinitorul, se renoveaza deobicei cu vreo 3-4 oameni vara (dupa bani deh) in rest aceeasi paragina generalizata, in schimb mai vine Electric Castel o data pe an sa imbogateasca pajistile cu urina si fecale, si mult bas pentru zidurile strasnice ale cetatii, in rest ca si festival Duoamne ajuta ca aude tot mai multe lume de el; (tare-s curios cu ce ramane castelul din tot evenimentul acesta). 4 de chei nu ma leg ca e prea plictisitor subiectul : te duci , dai vreo 4-5 lei sa intri dar nu vezi nici o amenajare , un lucru civiliazat , acceasi poteca, pod, pajiste, drum ca acum 20 -30 ani, ati mai scris si voi de la ziar de acest subiect :"N-au băgat un ban în Cheile Turzii, dar scumpesc biletele de acces; consilierii judeţeni se recunosc incapabili"5. Cluj -Naopoca: aici as putea scrie cat am scris mai sus x2, atat de prost e condus orasul (comprandu-l cu alte orase din "vest" nu cu Teius), atat de poluat si prafuit, cu fatade de cladiri centrale deplorabile, cabluri pe stalpi, fara parcari , fara ordine, etc etc etc (greata maxima). Deci ziarule cu ce ne mandrim? Ce turism? Ne amagim... nu asta e viitorul , nu asta e prosperitatea; ce-au facut "autoritatile judetene" e o vacanta la Paris pe banii statului promovand obiective turistice care nu sunt viabile (INCA), este praful de la coltul bordurii in ochii, mai vedem bine??? Aceasta a fost doar punctul meu de vedere , o zi minunata in orasul comoara :)
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.