Eveniment

Şantierul Sălii Polivalente, abandonat la jumătate. Prin clădire fluieră vântul FOTO / VIDEO

Şantierul Sălii Polivalente, unde mai bine de jumătate din lucrări au fost finalizate, este lăsat de izbelişte, după ce Primăria a dispus sistarea lucrărilor, din cauza litigiilor în instanţă. Nu doar că utilajele au fost retrase iar muncitorii au plecat, dar şantierul nu este nici măcar păzit.

"Ca procedură, până la predarea lucrărilor, şantierul este responsabilitatea constructorului", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei din Cluj-Napoca, Oana Buzatu. Ce se întâmplă dacă şantierul este vandalizat sau dispar materialele de construcţii? "Este treaba Con-A", spune şi viceprimarul Laszlo Attila.

Şantierul Sălii Polivalente din centrul Clujului a fost abandonat, după ce instanţa a anulat licitaţia prin care firma Con-A din Sibiu a fost declarată câştigătoare a lucrărilor. Instanţa a apreciat că preţul oferit de firma din Sibiu a fost mult sub cel real. Potrivit evaluării efectuate de experţi, costul unitar mediu de execuţie a unui loc în sala polivalentă ar trebui să se ridice la suma de 13.600 de lei, pe când oferta CON-A era de 7.200 de lei. "Au apreciat experţii că acest cost este comparabil cu cel al construirii parkingului etajat din cartierul Mărăşti, practic este egal cu cel al unei hale industriale, fără nici un fel de finisaj şi dotări superioare, preţul ofertat fiind de câteva ori mai mic faţă de orice altă sală polivalentă construită în România, afirmaţia fiind valabilă şi pentru cel puţin alte opt săli polivalente construite în Europa Centrală şi de Est", se arată în motivarea Tribunalului Cluj. Vezi aici mai multe detalii

Sala polivalentă va avea peste 7.000 de locuri.

Licitaţia pentru adjudecarea lucrărilor a avut loc în 19 noiembrie 2010, pe sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP), când au fost înregistrate trei oferte - Con-A, Dapora cu 88,2 milioane de lei şi Antrepriza de Construcţii şi Instalaţii (ACI), cu 91,87 milioane de lei. Nici una dintre cele trei oferte nu include taxa pe valoare adăugată (TVA), de 24%, în schimb toate cele trei oferte au avut acelaşi termen de finalizare, 36 de luni calendaristice.

Conform proiectului, sala multifuncţională va avea o capacitate de 7.109 locuri, un parking pe două nivele, precum şi spaţii anexe necesare, de la spaţii de alimentaţie publică, la cele exterioare de detentă. În privinţa clădirii, aceasta va avea trei zone relaţionate cu sala principală, respectiv o zonă VIP, o zonă a publicului şi o zonă a sportivilor.

Publicitate

Comentarii

ciudata comparatie cu parkimgul (o fi acesta o valoare justa sau una peste piata?))

thumb down thumb up
duminică, 15 aprilie 2012, 17:56
de platitor de taxe

Spuneti ca "Au apreciat experţii că acest cost este comparabil cu cel al construirii parkingului etajat din cartierul Mărăşti...". Pai daca acel parking a fost supraestimat el (deci am platit noi mai mult... ceea ce la Primaria Cluj... nu este unicat ). Deci daca expertii au facut comparati cu acel parking.... Poate fi incorect si impropriu justificat ca evaluator... Hai sa facem si expertizarea la "parkingul etalon"... Sau sa nu mai dezgropam.... Cu siguranta tanarul si profesionistul primar va "rezolva" problema... cu mana sa.
raspunde

....

thumb down thumb up
duminică, 15 aprilie 2012, 18:12
de Karl Marx

Prin 2015, cand se vor relua lucrarile, cladirea va avea o noua destinatie: un frumos mall...
raspunde

tembeli

thumb down thumb up
luni, 16 aprilie 2012, 16:34
de clujeanul

Sa zicem, ca e adevarat, si CON-A a castigat licitatia cu un pret subevaluat. In acest caz ar fi trebuit oprit inainte sa inceapa lucrul. E de un tembelism fara proportii sa se inchida santierul acum, cand sala e construita in proportie de peste 60%. Daca se sta doi ani (cum se preconizeaza), va fi paguba noastra, a tuturor fiindca vor fi doua veri calde si doua ierni fruguroase care-si vor face efectul asupra constuctiei neacoperite inca. Toate betoanele risca sa se distruga sau sa fie un real pericol sa intrii in sala din cauza fisurilor cauzate de intreruperea fortata. Tribunalul trebuia sa acorde despagubiri lui ACI si sa amendeze Primaria, nu sa opreasca constructia.
raspunde

dedicatie

thumb down thumb up
luni, 16 aprilie 2012, 23:24
de marius

O alta lucrare cu dedicatie semnata de fostul nostru primar Apusu.din cauza asta s-au inceput lucrarile mai repede credeau ca se renunta la contestatii.wrong
raspunde

Conspirationistii

thumb down thumb up
marţi, 17 aprilie 2012, 09:05
de victor

Eu zic ca nu e bine ca s-a oprit constructia sali, dar de aici si pana la teoriile conspiratiei intradevar nu e mult. Aceiasi oameni ca il acuzau pe apostu ca e prieten cu ACI si ca le da contracte pe banda rulanta, acum zic ca de fapt is certati. in fine toata chetiunea e foarte simpla : cei de la con-a au dat un pret foarte mic ( probabil nedorind sa faca un profit foarte mare, ci doar sa-si treaca in CV si Sala) , iar cei de la ACI se simt neindreptatiti si nu se gandesc ca Clujul are nevoie de sala , pe ei ii intereseaza doar sa se razbune pe ceilalti. Primarul nu are nicio vina ca modul de atribuire al licitatiei a fost "pretul cel mai scazut". Mai terminati cu teoriile conspiratiei pt ca m-am saturat . Cand se face ceva util si bun ziceti ca de ce a facut ala si nu celalalt, ca sigur are si el ceva de acolo ca.....tot felul de inventii, iar cand nu se face nimik din nou nu e bine ca de ce nu se face. Cei care pierd o licitatie sau ceva in general intotdeauna o sa se preocupe sa inveteze teorii ale conspiratiei.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.