Eveniment

NEWS ALERT Scandal în Piaţa Mihai Viteazul: florarii au fost bruscaţi de agenţii unei firme de pază FOTO / VIDEO

Peste 30 de florari şi florărese, care vând în zona Piaţei Mihai Viteazul, se plâng că angajaţii firmei de pază Scutul Negru i-au bruscat şi le-au distrus florile. Reprezentanţii vânzătorilor s-au dus la Primărie să discute cu Emil Boc.

Florarii şi florăresele în cauză au primit anterior de la Primărie autorizaţie sâ vândă cu ziua, contra sumei de 20 de lei, pe spaţiul public, în zona Pieţei Mihai Viteazul. Aceştia spun că au recurs la această soluţie pentru că nu îşi permit să plătească chiria pe o masă în incinta pieţei, chirie care se ridică la suma de 600 de lei pe lună. Tot aceştia spun că cuantumul chiriei a fost majorat de la 90 de lei, iar actuala sumă-600 de lei- este mult prea mare faţă de banii pe care îi câştigă din vânzarea florilor.

Azi dimineaţă, în jurul orei 6, mai mulţi angajaţi ai firmei de pază Scutul Negru au mers în piaţă şi au încercat să îi evacueze din zonă pe florari, în marea lor majoritate oameni în vârstă, bruscându-i şi distrugându-le florile.

"Soţul meu e bătrân, e bolnav şi de dimineaţă a venit domnul Vlas (n.red. Radu Vlas, administratorul pieţei) cu Scutul Negru şi ne-a ameninţat că ne şpreiază că vindem flori în afara spaţiului. Am primit aprobare de la Primărie, contra sumei de 20 de lei pe zi, să ne putem vindem florile aici, în stradă. Dar ei ( n.red. Scutul Negru) nu ne-au lăsat", a zis Maria, o florăreasă.

Agenţii de la Scutul Negru se află în aceste momente în piaţă, dar nu vor să discute cu presa.

Vom reveni cu amănunte.

Articol de Anca Muresan, Andra Szasz.


Publicitate

Comentarii

of ,of

thumb down thumb up
joi, 25 iulie 2013, 12:33
de vai ,vai

ce nu au reusit politia primariei , politia sectia 1 si jandarmii in cativa ani , au reusit 4 agenti de la scutecul negru in jumatate de ora , rusine autoritatilor
raspunde

Da

thumb down thumb up
joi, 25 iulie 2013, 14:43
de Dinu

Sc"U"tul Negr"U", tzaranii dezadaptati la viata urbana a Clujului si-au gasit oamenii pe care sa-si consume prostia din creierul lor mic, foarte mic.
raspunde

Bravo

thumb down thumb up
vineri, 26 iulie 2013, 06:16
de maria

Tziganii au ocupat si piata de flori dar nimeni nu face nimic. Taranii nu mai au loc sa-si vanda marfa. Bravo Scutul Negru
raspunde

rusine BOC....

thumb down thumb up
vineri, 26 iulie 2013, 07:40
de bula

la modernizarea vechii piete s au promis taranilor multe.....ca o sa fie piatza ca in ue....singura zona unde treburile mai sunt asa cum trebuie e pe lactate si branzaturi....restul afara pe trotuar....si cativa rataciti i marea de marocani care vand legume fructe...acuma sau smecherit...sa nu mai vada romanii cine pune mana pe fructul care l dau la copii au romani in fatza....dar tot ei aduc marfa turceasca sau luata din cine stie ce engro...toti bisnitatii de blugi sau alte mizerii acuma sunt pietari...PIATA M VITEAZU E O REALITATEA DIN AGRICULTURA ROMANEASCA...PROBLEMA ROMII CU EI CA SE INMULTESC PE ZI CE TRECE SI NU MAI INCAP....CAT AU VANDUT PE BON DOMNII ASTIA??FLORILE VANDUTE DE EI O PARTE SUNT FURATE DIN CIMITIR..DE PE MORMINTE...
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.