Eveniment

Scandal la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din Cluj

O femeie din Salonta, judeţul Bihor, aruncă cu acuze grave către medicul Teofil Lung, de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj.

Maria Olasz susţine că medicul clujean a operat-o de sinuzită maxilară, deşi suferise o intervenţie similară într-un spital din Timişoara cu un an în urmă. Femeia susţine că profesorul universitar Teofil Lung, de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, a operat-o de două ori, în lunile septembrie şi octombrie, şi că starea ei de sănătate nu s-a schimbat. Pe de altă parte, medicul clujean susţine că femeia suferă de o psihopatie, iar operaţia pe care el i-a făcut este una corectă şi bine făcută.

Problemele de sănătate ale Mariei Olasz, o femeie de 45 de ani din Salonta, judeţul Bihor, au început în urmă cu doi ani când a apelat la un medic dentist din localitate pentru a-şi reface dantura. „Am fost la un medic stomatolog din Salonta ca să îmi refacă dantura. Am avut probleme deasupra coroanei, iar medicul stomatolog mi-a spus că aceasta trebuie luată şi daţi jos dinţii. Doctoriţa Marieta Rezeanu mi-a spus că trebuie să îmi opereze doi dinţi, respectiv un canin şi un premolar, pentru că au puroi între ei. După ce am fost operată la premolar şi la canin pe partea stângă am avut dureri", a povestit Maria Olasz, care a mai suferit apoi o intervenţie chirurgicală la acelaşi medic dentist. „După ce m-a operat la premolar pe partea exterioară am avut dureri şi în interior. M-a operat apoi şi în interior şi în exterior şi am avut nişte dureri insuportabile. Mi-a scris antibiotice şi am respectat toate indicaţiile. După ce a văzut că nu mai sunt mai bine m-a trimis să îmi fac o radiografie panoramică. Pe radiografie s-a văzut că pe toată partea stângă am avut o infecţie şi în zona caninului, dar şi în cea a premolarului. Aveam la canin material de obturaţie pe maxilar. Mi-a spus să merg la un medic de chirurgie maxilo-facială ca să îmi rezolve problema pentru că ea nu mai are ce să îmi facă şi că îmi plăteşte cheltuielile", a povestit Maria Olasz.

Ea a făcut apel şi la Colegiul Medicilor Dentişti din Bihor cu privire la medicul stomatolog Rezeanu. „Am mers şi la Colegiul Medicilor şi mi-au spus că eu sunt vinovată pentru că m-am lăsa operată de doctoriţă, că ea nu are nicio vină, deşi medicul din Salonta a recunoscut că este vinovată şi că greşit. Eu i-am plătit ei 1500 de lei ca să îmi fac lucrările şi ea mi-a înapoiat 3000 de lei ca să îmi rezolv problemele. Cu toate astea, am ajuns să cheltui 30.000 de lei. Am fost operată de nouă ori în doi ani", a povestit femeia. Ea a mai suferit intervenţii chirurgicale în Timişoara şi Târgu Mureş până să ajungă la Cluj. „Am mai fost la Timişoară la o doctoriţă de chirurgie maxilo-facială, care mi-a scos materialul de opturaţie de pe canin şi am crezut că se rezolvă problema. Doctoriţa din Timişoara mi-a spus că ar trebui să mă simt mai bine, că nu mai are ce să îmi facă. Am mai apelat la încă un medic de chirurgie maxilo-facială din Timişoara, care a mi-a găsit un vârf de ac în maxilar", a povestit femeia, care susţine că nu şi-a revenit nici după aceste intervenţii chirurgicale.

Ea a apelat apoi şi la medicul clujean Teofil Lung. „L-am văzut la televizor, am auzit că e cel mai bun din ţară şi am sperat că va rezolva şi cazul meu. Am venit în luna septembrie să fac un film la sinusuri şi mi-a zis că am sinuzită maxilară. Eu i-am spus atunci domnului doctor că am mai fost operată de sinuzită. El mi-a spus că am mai fost operată pentru asta şi el mi-a spus că nu are încredere în nimeni, a zis că fiecare a făcut ce a ştiut şi el nu se ia după nimeni. M-a operat de sinuzită, deşi în 2011 am fost operată tot la sinusuri şi nu aveam nimic. I-am spus după operaţie că nu sunt mai bine deloc, că nu am simţit că a umblat la locul care mă doare. M-a operat în septembrie şi în octombrie, dar nu am fost mai bine. Mi-a spus că trebuie să am răbdare", a spus Maria Olasz, care luni i-a cerut explicaţii medicului clujean Teofil Lung. „Mi-a spus că am ceva punct fix la cap, că mă gândesc numai acolo şi nu se poate să am altceva. Şi acum am făcut un film şi nu arată mai bine. Arată mai rău. Am făcut un film şi m-am dus la el şi i-am zis: Domnule profesor, vreau şi eu nişte explicaţii. Mi-aţi spus că după operaţii o să fiu mai bine, mi-aţi spus că după operaţie la sinuzită nu mai am probleme cât trăiesc. I-am explicat că mă doare şi la gât, că mi s-a extins de la maxilar până la tâmplă infecţia şi el ne-a dat afară. Nu i-a convenit că nu sunt bine după operaţii", a precizat femeia.

Pe de altă parte, medicul Teofil Lung crede că problemele pacientei sunt de ordin psihic. „Doamna are o psihopatie, suferă cu nervii şi nimeni nu o să îi dea de cap. Am operat -o de sinuzită maxilară stângă. I-am spus să aibă răbdare, pentru că operaţia este făcută bine. A venit la mine acum să îmi spună că nu trebuia să o operez. Dacă vin pacienţi care îmi spun că nu ştiu să operez o sinuzită maxilară în condiţiile în care fac operaţii pe cazuri rare şi excepţionale îi dau afară. Cum să nu ştiu să operez o sinuzită maxilară simplă? Eu le-am vorbit frumos. Ei au venit la mine cu vorbe urâte şi nu suport jignirile. Le-am zis să plece", a declarat medicul clujean. El susţine că poate proba prin documente medicale faptul că operaţia Mariei Olasz a fost una reuşită. „A înjurat toţi doctorii la care a fost din Timişoara şi Oradea. Ăştia sunt pacienţi are au probleme psihice şi se fixează pe câte un punct dureros. E operaţie de sinuzită, corect făcută. S-a făcut tot ce trebuia. Niciun doctor nu e bun. Singurul lucru pe care îl regret e că am primit-o pentru că trebuia să o trimit înapoi la medicii care au tratat-o. Am documente, foi de observaţie care spun că operaţia a fost bine făcută", a adăugat Lung.

Caz cunoscut de Colegiul Medicilor Dentişti din Salonta

Medicul dentist Marieta Rezeanu, cea care a avut-o în grijă pe Maria Olasz, îşi aminteşte de pacienta care o acuză de malpraxis. „A fost vorba de un diagnostic mai complex şi de neglijenţa pacientei. I-am făcut o proteză totală. Cazul a fost discutat şi în Colegiul medicilor. S-ar putea ca doamna să fie mai sensibilă. Au consultat-o mai mulţi medici şi nu e mulţumită de nimeni. S-ar putea să aibă alte probleme. Degeaba e nemulţumită de doctorul Teofil Lung", a declarat stomatoloaga din Salonta. „Pacienta reclama de la doamna doctor (Rezeanu - n.red) să i se plătească sumele cheltuite la o clinică privată din Timişoara. Comisia Colegiului Medicilor a considerat că nu se i poate impune acest lucru doamnei doctor. La extracţii se mai pot întâmpla incidente. Pacientei i s-a recomandat să meargă la un control multidisciplinar de neuropsihiatrie, neurologie şi chirurgie maxilo-facială, însă a refuzat şi a fost deranjată de acest lucru. Nimeni nu a susţinut că are vreo problemă psihiatrică. Nu se poate acuza doamna doctor că ar fi făcut vreo greşeală. Mai mult, aceasta le-a restituit banii şi le-a dat şi o sumă în plus", a declarat Alin Şandru, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Bihor.

 

Publicitate

Taguri

Comentarii

despre specialitati medicale

thumb down thumb up
miercuri, 23 ianuarie 2013, 09:10
de laura

Chirurgia maxilo-faciala e una , iar psihiatria e cu totul altceva, asa ca doctorul Lung ar trebui sa se abtina de la a eticheta pacienta ca psihopata. Dar asta e! Pe Lung asta l-ati facut erou al medicinei clujene asa ca sa se descurce! Si el e cam ciudatel asa ca ...
raspunde

adevarul doare

thumb down thumb up
marţi, 29 ianuarie 2013, 11:24
de radu

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/copilul-operat-in-premiera-la-cluj-in-urma-cu-o-luna-externat-azi--99880.html Accesati link-ul de mai sus si cititi comentariile la articol pentru a intelege ca femeia din cazul de fata are dreptate. Cel mai mare chirurg din tara... doamne apara si pazeste. Cred ca e la polul opus. Ar merita aratate la televizor toate malpraxisurile acestui zeu.
raspunde

Doctorii romani...

thumb down thumb up
miercuri, 23 ianuarie 2013, 09:57
de g

Cei care au ramas in tara sa se imbogateasca pe spinarea si problemele saracilor nu au nici un cod etic. Se cred atotputernici si unici, mai ales cei care si-au deschis si clinici private. Toti isi directioneaza clientii de la spitalele de stat la cabinetele lor particulare, unde iti iau o gramada de bani. Nu stiu cum ii mai poate suporta pamantul. NUmai la doctori sa nu ajungi, vei trece de la o umilinta la alta. Pe banii tai... Rusine sistemului sanitar romanesc...
raspunde

mai lasa generalizarile

thumb down thumb up
miercuri, 23 ianuarie 2013, 18:26
de ilie

Isi dau toti habarnistii parerea despre medicii romani, asa la gramada. Generalizari de 2 bani.
raspunde

exces

thumb down thumb up
miercuri, 23 ianuarie 2013, 19:03
de Adrian Cristian

Doamna respectiva nu trebuia sa ajunga nici la TM nici la CJ. Exista in Oradea (dupa cat stiu) unu' dintre cei mai buni chirurgi maxilo-faciali din tara ( Romanul Constantin)
raspunde

cultul personalitatii

thumb down thumb up
miercuri, 23 ianuarie 2013, 19:50
de M

marele profesor nu suporta sa fie contrazis, suporta numa osanale!!! rusine!!! ce mai vrea la varsta lui????nu cred ca e cel mai cel...
raspunde

pentru nenorociti

thumb down thumb up
marţi, 29 aprilie 2014, 11:19
de Mihaela

va roadeti unghiile de nervi si nu stiti cum sa aruncati cu noroi in acest mare medic.Rusine sa va fie
raspunde

profesor lung teofil

thumb down thumb up
miercuri, 29 aprilie 2015, 15:20
de alina

ma bucur ca am dat peste aceasta poveste care fara sa o cunosc personal tind sa o cred si asta pentru ca am trait o experienta de neimaginat cu acest mirific domn medic care a jurat sa salveze vietile oamenilor .poate o sa va fie greu sa credet ce am sa va spun dar asta sa intamplat am ajuns la dansul cu o problema foarte delicata si in acelasi timp foarte grava fiind vorba de un copil de 13 anii cu o boala destul de dureroasa,la prima intalnire cu acest om pentru ca nu isi merita statutul de medic face rusine altor medici care cu adevarat se pot numi asa .cum va spuneam prima data cand am ajuns in cabinetul dansului nea refuzat spnand ca e foarte ocupat eu am insistat si la rugat sa ne primesaca penru ca la randul meu auzisem ca e unul dintre cei mai buni dupa ce iam strecurat o suma frumusica de bani mia zimbit si mia zis ,,sa veden ce se poate face pentru baiatul asta...''nea programat la internare sa i scoata amigdalele pentru ca dansul sustinea ca asta ar fi de fapt toata problema baiatului desi el suferea si inca sufera de osteomeolita cronic.sora mea adica mam baiatului a mers la internare si ia facut operatia inainte de asta la cautat la birou ca sa ii dea bineinteles atentia de care acest medic minunat are mare nevoie ,ia zis ca sa stea linistita ca vorbesc dupa operate zis si facut .dupa opeartie sora mea sa dus cu un pilc frumusel si i la dat domnului mirificului medic apoi sa dus la copil la nici 10 minute a fost chemata in biroul dansului care ia aruncat plicul cu bani pe jos si ia spus asa....''''iati bani astia mizerabili si dispari din ochii mei femeie nebuna ma jignesti ,bani astia nui ajung nici unui cersetor sasi cumpere tigari nu iti e rusine sa imi vi cu suma asta dupa ce ca team primit la mine desi era foarte ocupat si tiam vindecat copilul pleaca pleaca iesi sa nu te vad si iati si coplul si plecati sin fata mea.....'''astea sunt vorbele unui medic cu o notorietate asa de mare in Romania sora aa plans infata lui si la implorat sa nu o scoata afar ca baiatul e are nevoie de ajutor nu ia pasat deloc sia luat copilul si au venit acasa ia umilit ca pe ultimele animale de pe pamant...acum sa va spun cati bani aprimit de la noi ca neam vazut de 2 ori .......la prima intalnire iam dat 100 euro ca sa ne primeasca si la urmatoarea 200 euro acesti bani pentru minunatul medic sunt o jignire.........
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.