Eveniment

SONDAJ: Pro sau contra accesului cu animale în mijloacele de transport în comun?

Liberalul Ioan Bîldea a lansat un nou sondaj în mediul online. De data aceasta consilierul local doreşte să afle părerea clujenilor legat de accesul cu animale de companie în mijloacele de transport în comun.

Chestionarul său, care cuprinde doar două întrebări, a fost publicat pe docs.google.com şi promovat pe reţeaua de socializare Facebook.

În primă fază respondenţii sunt întrebaţi dacă sunt sau nu de acord ca în Cluj-Napoca să fie permis transportul animalelor de companie cu mijloacele de transport în comun. 

În funcţie de răspunsul dat, chestionarul continuă pe două ramuri diferite. În cazul unui răspuns negativ li se cere să motiveze de ce nu consideră că ar trebui introdusă această nouă regulă, având la dispoziţie cinci variante presetate, alături de o căsuţă în care îşi pot expune propria opinie.

Dacă respondenţii s-au arătat deschişi la această idee, atunci ei sunt întrebaţi mai departe cu ce fel de animale ar fi de acord să fie lăsate în mijloacele de transport public şi care sunt condițiile pe care le consideră necesare pentru a permite accesul acestora.

Publicitate

Comentarii

:)

thumb down thumb up
vineri, 7 august 2015, 18:39
de unu

pro, dar sa nu comenteze iubitorii de animale cand o sa vin si eu cu gaina, cocosul si porcul.
raspunde

NU ANIMALELOR DE COMPANIE IN mijloace de transport in comun

thumb down thumb up
sâmbătă, 8 august 2015, 00:44
de carmen

Vreti sa umplem si mijloacele de transport in comun de fecale? Vreti sa fiti muscati, zgariati de animalele de companie in inghesuiala din masini, tranvaie si troleibuze? Cum ar fi sa ajungi cu hainele patate de fecalele unui caine, sau chiar mai rau rupte de coltii dulaului? Cum oare puteti sa cereti celor alergici, asmatici sa mearga cateva statii langa un patruped? DUMNEZEULE , oare traim in tara maimutelor? OAMENII nu mai sunt protejati nici intr-un fel? Am vazut cazuri in care cainele care statea pe un scaun langa stapanul lui tanar s- urinat si noi am mers in miros de fecale ,iar baiatul cu animalul nici nu s-a sinchisit cand cineva i-a spus sa stearga scaunul. Ba mai mult a amenintat ca asmute cainele pe calatori. Au coborat stapan si caine iar mizeria a ramas sa fie indepartata de altii .
raspunde

.

thumb down thumb up
sâmbătă, 8 august 2015, 01:09
de radante

Sunt in dezacord total cu aceasta masura. Am vizitat destule tari din Occident si nicaieri nu am vazut caini in autobuze, in tramvaie sau in trenuri urbane. E drept, am vazut o singura data in nordul Spaniei un caine mic care era dresat sa se ascunda intr-un geamantan al stapanului la sosirea trenului urban. Surpriza! Asta pentru ca si acolo este interzis accesul animalelor de companie la transportul in comun. Nici vorba sa fie o masura civilizata, ci este una care ne duce cu gandul la autobuzele insalubre si supraaglomerate din Magreb unde calatorii isi plimba cu autobuzul caprele, cainii de la stana si gainile. Atata timp cat proprietarii de patrupede nu platesc taxe locale pentru detinerea acestora, animalele nu au niciun drept de a folosi acest serviciu public. Iar daca tot se va da liber la accesul cainilor pe autobuze, macar sa se faca cu cap si nu anapoda. Bilet de autobuz de 6 lei/calatorie sau mai mult si sa fie transportate NEAPARAT in custi speciale sau in saci pentru calatorii. Este pacat ca tocmai acum cand CTP face pasi importanti spre modernizarea transportului in comun sa vina o asemenea masura primitiva.
raspunde

Nu ai fost in europa

thumb down thumb up
sâmbătă, 8 august 2015, 09:16
de Cristi

Din mesajul tau e evident ca nu ai fost nicaieri in Europa. Aproape in toate tarile e permis accesul cu animale de companie in mijloacele de transp in comun, terase, magazine, etc. E si foarte simplu de verificat. Oricine poate face o cautare pe google, daca nu poate vorni din experianta personala. Inteleg ca aveti angoase, dar cel mai sanatos este sa vi le tratati, nu sa vi le proiectati asupra celorlalti. Asa cum sunt oameni si copii necivilizati pe care i-am vazut facandu-si nevoile de ex in parcul Central sau la Kaufland in parcare, desi ambele locatii dispun de toalete, tot asa sunt si proprietari de caini necivilizati care nu curata dupa animalele lor. Asta nu inseamna ca toti sunt la fel. Nu toti oamenii isi fac nevoile pe strada, si nu toti proprietarii de caini lasa dejectiile pe strada.
raspunde

.

thumb down thumb up
sâmbătă, 8 august 2015, 11:36
de radante

Bine ca-mi spui tu mie unde am fost si unde nu. Se vede cine se informeaza de pe google si cine a vazut cu proprii ochi. Conteaza prea putin civilizatia stapanilor. Dupa ce un caine isi elibereaza dejectiile intr-un autobuz nu se mai poate face nimic sa se curete ca lumea si sa dispara mirosul, indiferent cat de civilizat e omul. Daca voi simti miros de fecale de caine in autobuz, voi face de fiecare data plangere la OPC pentru conditiile insalubre pana cand CTP se va satura de amenzi si va renunta la aceasta hotarare tampita. Iar daca, Doamne fereste, un caine ma va musca pe autobuz, se va lasa cu infatisari la tribunal unde ii voi tari atat pe stapan, cat si pe CTP.
raspunde

ciini in autobuze

thumb down thumb up
duminică, 9 august 2015, 11:53
de POp Mihaela

Pardon!Eu traiesc in Franta si aici e voie cu dulai in autobuze si tramvaie,cu conditia sa fie in lesa si sa aiba botnita.E voie in magazine si farmacii.,in aceleasi conditii.
raspunde

Du-ma acasa ,mai tramvai

thumb down thumb up
sâmbătă, 8 august 2015, 07:49
de Badea Cartan

Cred ca-s bugate animalelele cu doua picioare care circula nespalate si fara bilet pe autobuze,troleybuze ,tramvaie. Nu ne lipsesc cele cu patru picioare .
raspunde

Sondaj

thumb down thumb up
duminică, 9 august 2015, 10:33
de Claudia

Sunt curioasa daca acest domn care a lansat acest sondaj circula cu mijloace in comun si daca e disponibil sa asigure un mediu ideal pt oameni. Cine va suporta mirosul de urina si fecale?eu as propune sa se asigure mijloc in comun dedicat animalelor cu stăpânii separat de cel normal cu aplicarea unui tarif/cap de animal.nu mi se pare normal ca un bebe sa fie trecut la cheltuieli si animalele care trebuie plimbate, spălate etc sa fie ignorate si sa nu fie trecute la cheltuieli. Asistam la o degradare a societății. Sunt uimita cate animale sunt prin cartiere si de ce sunt animale de companie?
raspunde

Pro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

thumb down thumb up
duminică, 9 august 2015, 20:27
de Csaba

Pro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
raspunde

comentariu

thumb down thumb up
luni, 10 august 2015, 14:32
de maria

Nu sunt de acord cu an imalele în transportul în comun pt că nu e transport animale și să stai cudulă unde sunt copii sau oameni alergici la păr de animale cine are cîine înseamnă ca are posibilitate bună și poate sal ducă cu mașină proprie sau sal plimbe la loc pt plimbat cuini,sper ca dl boc nu va lăsa așa ceva
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.