Eveniment

Start de vacanţă ratat pentru şapte clujeni. O agenţie de turism şi-a bătut joc de ei

50 de persoane care plecau în vacanţă, printre care şi şapte clujeni, au avut un debut de vacanţă cu peripeţii, din cauza neglijenţei unei agenţii de turism şi a unei companii de transport.

50 de persoane, dintre care şapte clujeni, au aşteptat sâmbătă în zori mai bine de două ore în faţa autogării Christian Tour din Bucureşti să plece în vacanţă pe litoralul bulgăresc. Motivul? Firma angajată pentru a efectua transportul, Europa Travel, a trimis un autocar defect. Autocarul avea o defecţiune şi anume un furtun spart se ştia cu o seară înainte.

Cu toate acestea, directorul adjunct al companiei a decis să trimită autocarul în autogară, în speranţa că acesta va fi reparat în cursul dimineţii, lucru care nu a fost posibil. Piesa respectivă nu a fost de găsit, iar magazinele de specialitate nu erau deschise la ora 06:00, când oamenii ar fi trebuit să plece.

Aşadar, turiştii şi-au început vacanţa cu nervi. În plus, au fost nevoiţi să aştepte fie în autocar, unde se făcea tot mai cald, fie lângă acesta, unde mişunau şobolanii. Ei au ameninţat că vor face o reclamaţie la Protecţia Consumatorilor, iar astfel s-a decis să se trimită alt autocar. Acesta nu a mai venit însă.

"Ne vom petrece concediul în autocar. Nu e posibil aşa ceva. Îşi bat joc de noi. O firmă care se respectă nu face aşa ceva", a spus un turist.

Ghidul, reprezentantul firmei Christian Tour, s-a arătat extrem de pasiv. I-a îndemnat pe călători să aibă răbdare. Abia după ce oamenii au făcut scandal a acceptat să îşi sune şeful, pentru a-i comunica situaţia.

Până la urmă, furtunul a fost înlocuit, iar turiştii au plecat la drum cu teama că autocarul se va defecta din nou. "Dacă se mai strică odată, nu că dau în judecată Christian Tour, dar îi bat de se c... pe ei!", ameninţa un turist nervos. 

ZIUA de CLUJ a solicitat puncte de vedere de la companiile implicate, Christian Tour şi Europa Travel. 

"A fost vorba de o defecţiune minoră, întâlnită frecvent în perioada sezonului cald, respectiv spargerea unui furtun sub presiune. Pasagerii au asistat la reparaţie pentru că s-a făcut pe loc, nefiind necesară deplasarea la service.

Furtunul a fost înlocuit şi transportul s-a desfăşurat normal, timpul de aşteptare încadrându-se în normele legale ce reglementează astfel de situaţii", a subliniat Teodor Călimănescu, din partea Europa Travel.

Publicitate

Comentarii

bataille de jeu

thumb down thumb up
luni, 13 iulie 2015, 12:07
de vasile ache

o poveste asemanatoare in cartierul manastur: bataie de joc fata de 3 clujeni care doreau sa plece la mare. este vorba de o familie, sot-sotie si de sotia soferului unei masini care s-a defectat inainte de a pleca la mare, pe litoralul romanesc. masina persoanei in cauza s-a defectat din cauza unui furtun lipsa. nesimtitul de sofer, sotul celei de-a doua femei mentionate mai sus, nu a fost in stare sa cumpere ieri (duminica) furtunul spart al autovehiculului, astfel ca celalte 3 persoane au fost nevoite sa astepte in casa, intr-o plictiseala maxima, achizitia furtunului si implicit deschiderea magazinelor (care nu se deschid la ora 6). imi fac si eu agentie de turism si va platesc sa screiti cate una de-asta de fiecare data cand se mai strica un furtun al concurentei. stire.
raspunde

Vacanta cu Christian Tour

thumb down thumb up
luni, 13 iulie 2015, 12:57
de Smaranda

Chiar daca nu-i o stire de interes national, e bine de stiut ca Christian Tour are servicii de toata jena, in mare dispret pentru clienti. Si eu am patit-o cu ei, mi-au anulaty rexervarea la o saptamana dupa e o platisem integral. Din motive doar de ei stiute. Ganditi-va bine inainte sa apelati la Christian Tour, serviciile lor sunt execrabile!
raspunde

Nici o problema

thumb down thumb up
luni, 13 iulie 2015, 17:31
de Andrei

Poate ca altii au fost mai cu putin noroc, poate ca eu am avut notorc, dar nu se poate generaliza doar ca unii o patesc. Eu de doua ori am apelat la serviciile Christian Tours si niciodata nu am avut nimic de reprosat. In 2012 am fost cu avion Chrater in Creta si anul trecut tot cu avion charter in Rhodos...nimic de reprosat, chiar si avioanele au decolat la minut dupa orar... asta e... in tara asta stim deja ca fiecare este cu norocul lui !
raspunde

Sauna Gratis

thumb down thumb up
luni, 13 iulie 2015, 18:19
de Anonim

Un fleac ! Eu am venit saptamana trecuta cu Christian Tour din Grecia pana in Bucuresti fara A/C . Ce sa-i faci , sezonul cald , se mai defecteaza. Probabil tot din cauza sezonului cald au trimis dupa aceea pentru transferul de la Bucuresti la Bacau un autocar al carui A/C se stia ca nu functioneaza ! (soferul avea 2 ventilatoare indreptate spre el ca accesoriu suplimentar , deci ma gandesc ca nu functiona de ceva timp aerul conditionat)
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.