Eveniment

Sute de clujeni au luat cu asalt castelul Gilău GALERIE FOTO

Sute de persoane au ales să îşi petreacă o bună parte din ziua de sâmbătă la castelul din Gilău, locul de desfăşurare a primei ediţii a festivalului maghiar Várkert.

Deşi nou pe harta sutelor de festivaluri clujene, evenimentul, ce promovează tradițiile culturale maghiare din Transilvania, valorifică potențialul turistic al zonei și încurajează dialogul intercultural, a reuşit să capteze atenţia, oamenii înghesuindu-se să asiste sau să participe la activităţile pregătite de organizatori.

Prezentările gastronomice, concursul de gătit, jocurile medievale, vizitele ghidate în jurul castelului, spectacolele de muzică veche și tradițională şi activitățile pentru copii, s-au dovedit a fi pe placul vizitatorilor veniţi în prima parte a zilei. Cei care vor alege să stea până la sfârşitul zilei se vor putea bucura de concerul formației Edda, vor putea asista la un foc de tabără și serată de dans popular în aer liber, dar şi la serata de chitară pregătită de Gyuri Miklós.

Desigur, nici programul pregătit pentru cea de-a doua zi de desfăşurare nu lasă de dorit, vizitatorii fiind aşteptaţi să ia parte la jocuri medievale, să asiste la un spectacol ecvestru prezentat de Asociația Turul Nomád, să deguste un taur la proţap sau un vin bun şi să admire spectacole de teatru de păpuşi şi de magie. Ziua se va încheia cu concertele Bagossy Brothers Band şi Nightlosers, iar cei pe care nu-i va învinge frigul serii vor fi răsplătiţi cu o serată de dans popular cu ansamblul de muzică populară din Palatca și zona Călatei. 

Persoanele care nu au ajuns în prima zi, dar vor să participe la festival în cea de-a doua pot să ajungă la castel cu autocare/ microbuze care vor circula între orele 10-14, din 30 în 30 de minute. Plecarea se va face din parcarea situată între Sala Polivalentă și Cluj Arena, iar un bilet costă 5 lei.

Duminică, 11 octombrie

10:00 Emese Park - jocuri medievale

11:00-15:00 Colț de odihnă pentru bebeluși și mămici, jucării și cărți de colorat.

12:00 Spectacol ecvestru prezentat de Asociația Turul Nomád

13:00 Taur la proțap, degustare. Jurizarea garniturilor pregătite de concurenți.

13:00 Regele Matia pleacă la furat - teatru de păpuși

14:00 Programul magicianului Belloni

15:00 Să preparăm împreună minciunele! Program pentru copii coordonat de Emőke Berecki

15:00 Degustare de vin: cramele VINCA

16.00 Concert Bagossy Brothers Band

18:00 Concert Nightlosers

19:30 Serată de dans popular cu ansamblul de muzică populară din Palatca și zona Călatei

Activități permanente:

- tururi ghidate ale castelului în limba maghiară și română - Asociația Korzo, Voluntarii Haeres

- Emese Park - jocuri medievale: tir cu arcul și arbaleta, catapultă, atelier de pâslărie, de confecționare a lumânărilor, demonstrație de scrimă și prezentare de arme medievale, instrumente muzicale medievale și populare, muzică, saltimbanci, jocuri și jucării vechi, căruțe și corturi în stil medieval.

Evenimentul este organizat de Fundația Traditio Transylvanica și Asociația Clujul Comoară (organizatoarea Zilelor Culturale Maghiare din Cluj).

Publicitate

Comentarii

hihihi

thumb down thumb up
duminică, 11 octombrie 2015, 10:11
de yoi

Care sute de clujeni, ca eu vad vreo 20 de amarasteni, pribegiti de frig si ploaie. In 5 minute poti da mana cu toti. Iar azi, pe vremea asta frumoasa., cred ca in afara de vanzatori si organizatori nu va veni nici dra.cu.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.