Teroristul de la Londra, profesor de engleză în Arabia Saudită

Teroristul de la Londra, profesor de engleză în Arabia Saudită
Potrivit Ambasadei Regatului Arabiei Saudite din Marea Britanie, autorul atacului de la Londra a călătorit de trei ori în Arabia Saudită, ultima oară în martie 2015, însă nu a fost supravegheat de serviciile saudite de spionaj şi nu există informaţii că ar fi comis vreo infracţiune acolo.

Într-un comunicat dat publicităţii de ambasadă se arată că teroristul a predat limba engleză în Arabia Saudită timp de doi ani, în perioadele noiembrie 2005-noiembrie 2006 şi aprilie 2008-aprilie 2009, având viză de lucru. Khalid Masood a mai vizitat Arabia Saudită în martie 2015, atunci când a stat şase zile.

Khalid Masood, al cărui nume adevărat era Adrian Russell Ajao, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane pe Podul Westminster din Londra, iar apoi l-a înjunghiat mortal pe agentul de poliţie Keith Palmer.

Bărbatul a fost condamnat în Marea Britanie pentru o serie de agresiuni şi pentru deţinerea de arme, însă nu era vizat de nicio investigaţie curentă şi nu existau indicii că ar fi urmat să comită un atac terorist.

 

Loading...
Comenteaza