Toader: "Comisia de inventariere a arhivei SIPA își începe, miercuri, activitatea"

Toader:
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că a convocat Comisia de inventariere a arhivei SIPA pentru alegerea președintelui acesteia.

Anunțul a fost făcut de Tudorel Toader printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

"Vivat justitia!

Pentru mâine, la orele 10.00, am convocat Comisia de inventariere a arhivei SIPA.

Membrii Comisiei vor alege președintele acesteia.

La orele 10.30, Comisia va începe activitatea de inventariere a arhivei!", a scris Toader.

Totodată, duminică, ministrul Justiției a susținut că va transmite luni către Ministerul Public rezultatele verificărilor privind deținerea certiciatelor ORNISS de către vizitatorii arhivei SIPA. Afirmația vine după ce, săptămâna trecută, Tudorel Toader declara că au existat persoane care au intrat în arhiva SIPA fără a deține certificat ORNISS.

„Arhiva SIPA - evoluţii! În cursul zilei de mâine (luni-n.r.), voi transmite către Ministerul Public, rezultatele verificărilor privind deţinerea de certificate ORNISS de către vizitatorii arhivei SIPA! Până miercuri, Secretariatul General al Guvernului urmează să ne transmită cele două propuneri pentru constituirea Comisiei de inventariere a arhivei. Consiliului Superior al Magistraturii, solicitat în scris să se consulte cu asociaţiile profesionale în vederea desemnării unui magistrat care să devină membru în Comisia de inventariere, nu a formulat nici un răspuns! În cursul zilei de miercuri (12 iulie), după desemnarea preşedintelui, Comisia îşi va începe activitatea!", scria, duminică, pe pagina sa de Facebook, ministrul Justiției.

 

Loading...
Comenteaza