Trei patinoare sub cerul Clujului

Trei patinoare sub cerul Clujului
Clujenii iubitori de patinaj vor avea la dispoziţie mai multe patinoare unde să-şi petreacă timpul liber.

Trei patinoare vor fi deschise în luna decembrie pentru publicul clujean, iar Primăria mai oferă alte două spaţii pentru amenajare. Punctul de atracţie se presupune că va fi patinoarul din Piaţa Unirii, amplasat chiar lângă bradul de Crăciun şi statuia ascunsă de schele a lui Matei Corvin.

 

Primăria Cluj-Napoca a închiriat un teren din Piaţa Unirii firmei Club Arena pentru instalarea unui patinoar, care va fi gata în următoarele săptămâni. “"Primăria a închiriat terenul în suprafaţă de 175 mp firmei Club Arena pentru amenajarea unui patinoar. Contractul de închiriere este pentru perioada 11 noiembrie - 31 decembrie 2008, cu posibilitate de prelungire în 2009"”, a declarat Raimonda Boian, purtător de cuvânt a Primăriei. Lucrările au început săptămâna trecută, terenul de lângă situl arheologic roman, fiind acoperit cu scânduri, urmând ca ulterior să se treacă la amenajarea acestuia.

 

Reprezentantul Primăriei a spus că mai mult ca sigur se va trece la prelungirea contractului de închiriere odată cu noul an. “Preţurile vor fi accesibile tuturor şi vor fi la fel cu cele de anul trecut de la patinoarul aflat la Iulius Mall”, a explicat viceprimarul Sorin Apostu. Astfel, preţul biletelor va fi stabilit în funcţie de orar şi va fi cuprins între 8 şi 12 lei, doritorii având ocazia să închirieze şi patine la faţa locului.

 

In cartierul Gheorgheni vor exista alte două patinoare, la fel ca anul trecut. Reprezentanţii patinoarului Winterpark, de lângă Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiune a Afacerilor, spun că acesta va fi redeschis la sfârşitul lunii noiembrie, în timp ce la Iulius Mall se lucrează de zor pentru transformarea în patinoar a spaţiului folosit pentru distracţia copiilor pe timpul verii. Conform purtătorului de cuvânt al Iulius Mall, Anca Opriş, patinoarul este amplasat în parcarea exterioară a mall-ului şi are o suprafaţă de aproximativ 1.200 de metri pătraţi.

 

“Pentru proiectarea si amenajarea patinoarului, Iulius Mall a apelat la câţiva consultanţi germani, specializaţi în astfel de proiecte. Pe lângă amenajarea propriu-zisă, Iulius Mall a achiziţionat pentru deschidere şi 400 de perechi de patine noi, ale unei mărci germane de articole sportive. Acestea vor putea fi închiriate de la centrele special amenajate”, a spus Anca Opriş.

 

Patinoarul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 şi 22.00, pe întreg sezonul de iarnă, şi va putea găzdui constant 250 de amatori de patinaj. Conform datelor prezentate de reprezentantul Iulius Mall Cluj, cei care vor dori să patineze la mall vor plăti o taxă stabilită în funcţie de grupa de vârstă, intervalul orar şi ziua în care vor merge la patinoar. Cel mai ieftin bilet va fi de şapte lei, iar cel mai scump de 12 lei. Şi la Polus Center se duc discuţii pentru instalarea unui pationar pentru clujenii care locuiesc în cartierele Mănăştur şi Grigorescu.

 

Patinoare care aşteaptă

 

Primăria aşteaptă oferte pentru alte două spaţii disponibile spre a fi închiriate de firmele interesate în instalarea pationarelor. Acestea sunt platoul din faţa Sălii Sporturilor “Horia Demian”, respectiv locul de parcare din Piaţa Cipariu.

Loading...
Comenteaza