Zeci de gospodării şi drumuri sunt inundate în Cluj; traficul rutier este îngreunat pe DN1 E60

Zeci de gospodării şi drumuri sunt inundate în Cluj; traficul rutier este îngreunat pe DN1 E60
Zeci de gospodării sunt inundate, marţi, în mai multe localităţi din judeţul Cluj, iar drumurile comunale sunt acoperite de ape, traficul rutier fiind îngreunat pe DN1 E60 în urma ploilor torenţiale căzute în cursul zilei.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Vicenţiu Rendeş, a declarat că echipele de intervenţie ale ISU Cluj acţionează pentru evacuarea apei.

"Zeci de gospodării au fost inundate în localităţile Morlaca, Bologa, Poieni, Ciucea, apa intrând în subsoluri şi curţi. De asemenea, sunt mai multe drumuri comunale şi podeţe acoperite de ape. În zonă acţionează echipe de intervenţie ale ISU Cluj pentru evacuarea apei", a spus Rendeş.

Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, de care aparţin satele Poieni, Morlaca şi Bologa, a declarat, că apa în zonă depăşeşte în unele locuri o jumătate de metru.

"A fost o ploaie torenţială, a curs apă de pe versanţi şi s-au blocat trei podeţe de pe drumul naţional DN1 E60, apa a acoperit carosabilul. Traficul rutier se desfăşoară greu, a şi fost blocat. Apa în zonă depăşeşte pe alocuri o jumătate de metru. Şi calea ferată a fost blocată, a fost acoperită de ape, nu au putut circula trenuri spre Oradea", a spus Boca.

La rândul său, Eugen Cecan, director DRDP Cluj, a spus: "Am trimis utilaje cu care să împingem apa, dar e greu să faci faţă când vine în cantităţi mari de pe versanţi. Poliţia a oprit circulaţia, tirurile şi maşinile, până reuşim să degajăm apa".

Amintim că judeţul Cluj s-a aflat, la început de săptămână, sub atenţionarede cod portocaliu de ploi torenţiale.

Loading...
Comenteaza