Eveniment

NEWS ALERT Zeci de gospodării şi drumuri sunt inundate în Cluj; traficul rutier este îngreunat pe DN1 E60

Zeci de gospodării sunt inundate, marţi, în mai multe localităţi din judeţul Cluj, iar drumurile comunale sunt acoperite de ape, traficul rutier fiind îngreunat pe DN1 E60 în urma ploilor torenţiale căzute în cursul zilei.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Vicenţiu Rendeş, a declarat că echipele de intervenţie ale ISU Cluj acţionează pentru evacuarea apei.

"Zeci de gospodării au fost inundate în localităţile Morlaca, Bologa, Poieni, Ciucea, apa intrând în subsoluri şi curţi. De asemenea, sunt mai multe drumuri comunale şi podeţe acoperite de ape. În zonă acţionează echipe de intervenţie ale ISU Cluj pentru evacuarea apei", a spus Rendeş.

Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, de care aparţin satele Poieni, Morlaca şi Bologa, a declarat, că apa în zonă depăşeşte în unele locuri o jumătate de metru.

"A fost o ploaie torenţială, a curs apă de pe versanţi şi s-au blocat trei podeţe de pe drumul naţional DN1 E60, apa a acoperit carosabilul. Traficul rutier se desfăşoară greu, a şi fost blocat. Apa în zonă depăşeşte pe alocuri o jumătate de metru. Şi calea ferată a fost blocată, a fost acoperită de ape, nu au putut circula trenuri spre Oradea", a spus Boca.

La rândul său, Eugen Cecan, director DRDP Cluj, a spus: "Am trimis utilaje cu care să împingem apa, dar e greu să faci faţă când vine în cantităţi mari de pe versanţi. Poliţia a oprit circulaţia, tirurile şi maşinile, până reuşim să degajăm apa".

Amintim că judeţul Cluj s-a aflat, la început de săptămână, sub atenţionarede cod portocaliu de ploi torenţiale.

Publicitate

Comentarii

deci trebuie sa spunem adevarul despre fsn-ul din poieni

thumb down thumb up
joi, 4 august 2016, 09:35
de muresan ion

pdl+psd...adica in urma cu ceva timp putandirul boca-premar impreuna cu un bitang , consilier psd-ist din bologa pe nume potra marin au purces la lucrari( evident neautorizate) de ,,regularizare" a unor paraie din zona cu gabioane...evident ca baietii sifonau bani publici facind lucrari care nu au ce cauta pe cursurile de apa din acea zona..adica au pus gabioane care evident au dus la colmatarea rapida a albiei paraielor si apa a deversat pe terenurile si casele oamenilor...ca sa nu vorbim ca au ,,facilitat" colmatarea podetelor de pe DN1( nici derbedeul de cecan nu si-a facut treaba ) care au fost facute cu mari costuri la reabilitarea DN1....dar ii doare-n sula pe cecan si pe fsn de banul public...ce sa mai vorbim ca cecan nu a zis nimic despre parcarea de pa partea dreapta a DN! de la intrarea in Bologa facuta de aceiasi smecheri boca si potra prin care s-a blocat santul adiacent DN1...situatia se repeta si la paraul greabanului din poieni...ei acuma oameni ar trebui sa-i dea in judecata pe boca, potra, cecan, pantelimon, tise si sa le ceara despagubiri pentru daunele provocate....daca acesti derbedei nu executau astfel de lucrari nu se intampla nimic in zona... dar deeee ce nu face partidul pentru slujitorii sai.... de vina este ploaia beeeei cecan....sa-ti bag caisele sub barba tie,lui boca si lui potra....derbedei ordinari...
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.