Eveniment

NEWS ALERT Ziua 14: Circa 150 de clujeni au protestat în Unirii "Cine nu sare, nu vrea schimbare" FOTO / VIDEO

Clujenii nu au ţinut cont de frigul de afară şi au ieşit în această seară, în Piaţa Unirii, la cea de a paisprezecea zi de proteste.
Publicitate
 

Ora 18.20 Protestatarii din Cluj-Napoca s-au adunat pentru a paisprezecea zi, în Piaţa Unirii. La un sfert de oră după începerea oficială a manifestaţiilor, circa 30 de oameni sunt în piaţă şi îndură frigul de afară. La vederea camerelor de luat vederi a televiziunilor, aceştia au început să strige "Jos Băsescu" şi "Boc, Boc, Boc demisia pe loc!". Este afişată şi o pancartă cu o fotografie a lui Emil Boc lângă o alta cu gâşte, iar mesajul este "Gâştele din Răchiţele aşteaptă să te întorci la ele".

Ora 18.25: Doi protestatari şi-au legat la gât tricolorul, iar un altul împarte un fluturaş care vorbeşte despre "Protestatarul de Cluj", un articol apărut pe tlp.ro despre prezenţa la manifestaţiile de ieri, a unui grup consistent de etnici rromi, ce şi-au manifestat nemulţumirea faţă de corupţia Partidei Rromilor şi faţă de condiţiile sociale şi economice precare a majorităţii populaţiei ţării.

Ora 18.31: Numărul protestatarilor a ajuns la 60, printre aceştia se numără şi activişti Roşia Montană, dar şi un grup de tineri care militează împotriva eutanasierii câinilor vagabonzi.

Ora 18.34: Se scandează "Băsescu, Băsescu pleacă şi lasă-ne!", "Demisia" şi "Cine este trist, este securist".

Ora 18.36: Un grup de protestatari au desfăşurat un banner pe care au scris "Nimic fără Dumnezeu! Aceştia au şi două bannere mai mici prin care îşi exprimă susţinerea pentru Monarhia constituţională ca formă de guvernar.

Se scandează "Iarna nu-i ca vara, n-apuci primăvara".

Ora 18.40: În Unirii au ajuns şi vreo 10 protestatari care au plecat din Mănăştur în urmă cu o oră. Ei au scandat împotriva guvernului şi a lui Băsescu.

Ora 18.57: Protestatarii au afişat o imagine A4, alb negru, a locotenentului clujean Gheorghe Alexandru şi i-au scandat numele. De asemenea au strigat "Locotenentul răstoarnă dementul".

Ora 19.00: Protestatarii au început să sară şi să strige "Cine nu sare, nu vrea schimbare".

Ora 19.05: În piaţă a venit şi omul politic Mircia Giurgiu.

Ora 19.11: Se scandează 'La ghilotină, Băsescu, la ghilotină" şi "La sfidare răspundem cu un protest mai mare". Deşi nu au precizat la ce se referă este posibil să aibă în vedere discursul preşedintelui de aseară, aşa numita "intervenţie cu românii", dar care nu a facut nicio referire la protestele din marile oraşe ale ţării, din ultimele două săptămâni.

Ora 19.24: Cei aproximativ 150 de protestatari şi-au început în urmă cu câteva minute tradiţionalul marş prin centrul oraşului.

Ora 19.28: Mulţimea se află pe Eroilor în faţa sediului principalelor partide politice şi scandează şi huiduie "Ruşine, ruşine să vă fie!" şi "PDL nu uita, Gherla este casa ta".

Ora 19.30: "Jos Băsescu, Boc cu Guvern cu tot!" Protestatarii îşi continuă marşul pe pietonala Eroilor flancaţi de doar patru jandarmi.

Ora 19.46:  Manifestanţii au ajuns la Prefectură unde au fost întâmpinaţi de zeci de jandarmi. Oamenii scandează "Ieşi afară, javră ordinară!" şi "Nu sta la căldură, ieşi din Prefectură!".

Ora 19.55: Ajunşi pe 21 Decembrie, protestatarii îşi continuă traseul flancaţi de jandarmii ce îi aşteptau la Prefectură, aproximativ 20. Se strigă "Şi voi sunteţi români".

Ora 20.00: Protestatarii sunt în faţa Consulatul  Maghiar şi strigă "UDMR nu fura pădurile!"

Ora 20.03: La intersecţia dintre Piaţa Unirii cu Memorandumului, protestatarii care în serile anterioare îşi continuau traseul spre Primărie şi apoi spre Casa de Cultură a Studenţilor, au decis să scurteze traseul si au intrat in piaţă scandând: "Nu vrem să fim o naţie de sclavi!."

Ora 20.10: Protestatarii au ţinut şi în această seară, ca şi în celelalte treisprezece, un moment de reculegere în cinstea eroilor căzuţi la Revoluţia, la "Stâlpii împuşcaţi". Apoi au strigat "Libertate te iubim ori învingem ori murim".

Se pare că, protestele vor continua şi mâine la Cluj, tot în Piaţa Unirii. "Mâine la 6, trecem la fapte". Se mai strigă "Cine nu sare, nu vrea schimbare!" şi "Poliţia e cu noi".

Ora 20.15: Protestul s-a încheiat.

 

Publicitate

Comentarii

Rusine USL

thumb down thumb up
joi, 26 ianuarie 2012, 20:27
de daniel

Rusine USL, ati furat protestele!!!!
raspunde

wau!

thumb down thumb up
joi, 26 ianuarie 2012, 20:30
de xulescu

PESTE 30!!!!!!!!!!!!!!!!!NEBUNIE !! PESTE !!! or fi chiar 35-36????
raspunde

prostanaci

thumb down thumb up
joi, 26 ianuarie 2012, 20:40
de rozica

Oameni dementi fara minte.Usl-istilor mergeti si stati acasa la caldura.
raspunde

interesant

thumb down thumb up
joi, 26 ianuarie 2012, 20:59
de ionut

Foarte interesant cum acest grup de ''manifestanti'' sustin un om care declara ca doreste ca in Romania sa se instaleze dictatura militara:))
raspunde

penibil

thumb down thumb up
joi, 26 ianuarie 2012, 21:30
de dodo

Acest protest deja a devenit patetic. Pacat ca a fost furat de USL!!!
raspunde

JENANT

thumb down thumb up
joi, 26 ianuarie 2012, 22:00
de highlander

Acest protest este JENANT la fel ca si participantii.Am fost in ultimele 3 zile prin piata si am vazut pensionari (90%) si vreo 3-4 tineri platiti pe stat de plata la diverse partide si vreo cativa boschetari care se minuneaza cum unii care au casa stau cu ei in strada.Maine la 6 treceti la fapte ??? Cati?? Toti 20 ???
raspunde

IUBESC DEMOCRATIA

thumb down thumb up
joi, 26 ianuarie 2012, 23:07
de angi-cluj

BUNA SEARA DRAGI CLUJENI !-SINT CU INIMA SI GINDUL ALATURI DE VOI: NU VA LASATI !UMPLETI TOMBEROANELE CU GUNOAIELE DIN GUVERN SI CU CEL DE LA COTROCENI:DOAMNE AJUTA !de aici din Germania va doresc --SUCCESURI--
raspunde

ong-uri

thumb down thumb up
vineri, 27 ianuarie 2012, 00:12
de Tudor

fie ploaie fie vant activistii salvatorii sunt prezenti, inseamna ca se plateste bine la ong prezenta la protest, mai ales pe vreme proasta. Chit ca era un protest mic, hop au aparut sicei de la rosia montana
raspunde

Apa de ploaie

thumb down thumb up
vineri, 27 ianuarie 2012, 08:42
de nelu

nimic mai mult
raspunde

articole

thumb down thumb up
vineri, 27 ianuarie 2012, 10:17
de bun simt?

multi clujeni sunt bucurosi probabil de calificativele care le primesc,atentie la moderarea articolelor. poate il publicati.
raspunde

150 cu inca 5

thumb down thumb up
vineri, 27 ianuarie 2012, 12:44
de Alex

150 de oaemni au iesit in strada la protest, 5 oameni au venit cu banenrul salvator, pentru opinia publica inseaman ca toti au iesit si pentru rosia montana? nu, inseamna ca au venit activistii in numarul lor obijnuit
raspunde

rosia montana

thumb down thumb up
vineri, 27 ianuarie 2012, 14:08
de Ana

Nu imi pasa ce ganditi voi , mai importanti sunt cei care locuiesc acolo si mineritul le-ar oferi un loc de munca , o paine la gura.Dar voi ce faceti , veniti si protestati impreuna cu activistii care oricum astia sunt atat de bine platiti ca sunt prezenti tot timpul
raspunde

@ana

thumb down thumb up
vineri, 27 ianuarie 2012, 20:50
de cristian

pe tine cine te plateste ?
raspunde

SEMIANALFABETII PORTOCALII

thumb down thumb up
vineri, 27 ianuarie 2012, 23:00
de angi-cluj

BRAVO;CRISTIAN-!-intrebarea ta pt inteligenta portocalie si la limba,-ANA- ESTE PERFECTA;LA TOTI CEI CARE INCA SUSTIN PUTEREA LE DORESC; SA AJUNGA CERSETORI IN TARA LOR;SA UMBLE CU MANA INTINSA ;SI SA NU PRIMEASCA NIMIC: DUMNEZEU NU DOARME; LA FIECARE O SA-I VINA TIMPUL:
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.