Eveniment

O nouă palmă peste obrazul DNA

Un număr de 23 de persoane, trimise în judecată de DNA Alba Iulia pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu, au fost achitate, joi, pentru că fapta lor nu mai este prevăzută de legea penală ca urmare a deciziei CCR.
Publicitate
 

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că 23 de persoane, trimise în judecată de DNA Alba Iulia pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu au fost achitate, decizia instanţei fiind definitivă.
„Partea vătămată în acest dosar este Banca Comercială Română care reclamă un prejudiciu de peste 11 milioane de euro. Prejudiciul şi latura civilă au rămas nesoluţionate şi pot fi lămurite la instanţa civilă", potrivit lui Cosmin Muntean.

În cazul a patru inculpaţi, acuzaţi în acest dosar de spălare de bani, s-a dispus rejudecarea cauzei la Tribunalul Alba. Între cei 27 de inculpaţi se numără foşti angajaţi ai BCR Sucursala Alba Iulia şi oameni de afaceri.

Achitarea inculpaţilor are la bază decizia CCR din iunie 2016, conform căreia infracţiunea de abuz în serviciu nu se mai pedepseşte penal dacă nu se încalcă o normă legală principală - o lege sau ordonanţă.

 

Publicitate

Taguri

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.