Life & Style

Cine a fost mama lui Donald Trump şi ce spunea despre fiul ei

Mary Trump, mama celui care a devenit unul dintre cei mai controversaţi preşedinţi ai SUA, a emigrat în "ţara tuturor posibilităţilor" între cele două războaie mondiale.
  • foto: youtube.com

    foto: youtube.com

  • foto: youtube.com

    foto: youtube.com

CITEŞTE OBSERVATOR INTERNAŢIONAL.

LUMEA, ÎNTR-UN SINGUR CLICK!

********

Un lucru despre care Donald Trump a evitat să vorbească de-a lungul campaniei sale a fost faptul că, la fel ca şi tatăl lui Barack Obama, şi mama sa a fost o imigrantă.

În noiembrie 1929, tânăra scoțiană de șaptesprezece ani, Mary Anne MacLeod, pleca spre America îmbarcându-se în Glasgow pe nava Transylvania care avea să o aducă la New York. Cu toate că America tocmai fusese zguduită de marea criză economică, nici Europa nu era într-o stare mai bună după război. Scoţienii emigrau în speranţa că vor găsi un loc în care să ducă o viaţă mai bună.

În New York, tânăra MacLeod găsi o comunitate bine stabilită a compatrioților săi, inclusiv pe cele două surori ale sale care erau deja acolo. Potrivit unui recensământ din anul 1930, la ocupație, cea care va deveni mama noului preşedinte al SUA, apare înregistrată ca "servitoare" sau "casnică".

În 1936 se căsătorește cu Frank Trump, fiul unui imigrant german, cu care va avea cinci copii.

Mary MacLeod care a devenit între timp Maria Trump, a murit în 2000, cu mult înainte de ascensiunea politică a fiului ei, dar nu înainte ca acesta să devină o celebritate în afaceri. 

De curând o imagine cu mama lui Trump a făcut vâlvă pe internet. Aceasta datează din 1997 şi a fost preluată din cadrul unui interviu acordat de Mary Trump pentru Foxtel, interviu care a fost redifuzat în Australia ca parte a unui documentar numit "Cine este Donald Trump?", potrivit Global News. În acel interviu, Mary Trump afirmă despre fiul său: "Nu cred că viaţa de politician i s-ar potrivi. Este mult prea obişnuit să facă lucrurile în felul său şi să le facă bine."

Asemănarea dintre cei doi este evidentă şi în ceea ce priveşte coafura.

Publicitate

Comentarii

In semn de recunostinta!

thumb down thumb up
miercuri, 7 decembrie 2016, 23:28
de George McOllan

Mama viitorului Presedinte, Donald Trump, a ajuns in America cu un vapor romanesc - Transylvania - si in semn de recunostinta fata de contributia Romaniei la familia in care el s-a nascut, v-a da o atentie deosebita relatiilor de prietenie si securitate dintre cele doua tari! Ca American de origine Romana - si suporter puternic al lui Donald Trump - va asigur de si de suportul meu persnal in dezvolatrea Agriculturii, Educatiei si Sanatatii poporului nostru.
raspunde

mitu234@gmail.com

thumb down thumb up
joi, 15 decembrie 2016, 17:16
de mitu

RMS Transylvania was a British Anchor Line passenger liner later converted into an armed merchant cruiser, pennant F56 during World War II. She was launched on 11 March 1925 and sunk by the German U-boat U-56 on 10 August 1940. Transylvania was built in Glasgow, Scotland, by the Fairfield company, Yard No. 595. She was 552 feet (168 m) long and 70.2 feet (21.4 m) wide. The liner had twin propellers with a service speed of 15.5 knots (28.7 km/h; 17.8 mph). Transylvania had three funnels but only required one; three funnels were more visually appealing and attracted more passengers than her similar-looking fleetmates which only had one funnel each. Transylvania was completed on 2 September 1925, and sailed from Glasgow to New York on her maiden voyage 10 days later. Transylvania could carry 279 in First Class, 344 in Second Class and 800 in Third Class.[citation needed] In September 1939, the liner was requisitioned as an armed merchant cruiser and on 10 August 1940, off Malin Head, Ireland she was torpedoed by U-56. Transylvania was being towed afterward but sank before reaching land. 36 lives were lost.[1]
raspunde

Sa fim in atentia americanior?

thumb down thumb up
luni, 26 decembrie 2016, 11:00
de Saidac

Nu ar fi rau.Suntem departe,dar buna intelegere.chiar si la mare distanta,nu strica.Moldoveni de peste Prut.se declara departye de noi,desi vorbesc aceias limba.Hai sa invatam sa vorbim moldoveneste! Ha,ha,ha.............!? Sa te prapadesti de ras.
raspunde

replică

thumb down thumb up
joi, 27 aprilie 2017, 16:28
de axy

coboară pe pământ dle Saidac, toți românii moldoveni din Basarabia știu prea bine că vorbesc româna, nu e cazul să generalizați, căci limitați sunt peste tot, inclusiv și în Ro, privește mai des Starea Nației cu Bogdan Pătraru, mai ales vax populi și te vei convinge cîtă lume proastă există și cert că ei sunt alegătorii PSD, deci sunt mulți...cu părere de rău Așa că nu vă înfumurați prea tare...
raspunde

Rectificare

thumb down thumb up
luni, 26 decembrie 2016, 11:09
de Saidac

americanior=americanilor. departye=departe.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.