Life & Style

Clujenii se întrec în investiţii în terenuri de golf

Două noi terenuri de golf se vor deschide în acest an în două localităţi din judeţul Cluj.
  • Terenul de la Sun Garden Resort & Spa a fost construit pe 30 ha / fotografii Eugen Olariu

    Terenul de la Sun Garden Resort & Spa a fost construit pe 30 ha / fotografii Eugen Olariu

Pasionaţii de golf din ţară vor avea la dispoziţie în judeţul Cluj de două terenuri de excepţie. În premieră pentru România, în comuna Sânpaul se va deschide, în acest an, primul teren de golf de 24 de cupe. O altă investiţie importantă, tot în premieră pentru ţara noastră, este deschiderea primei academii de golf din ţară, în comuna Baciu.

Investiţia din Sânpaul se ridică, potrivit investitorilor, la peste 1 milion de euro. "Terenul are 24 de cupe şi este parţial finalizat. Am terminat 15 găuri, deci mai avem de realizat 9. Deschidem terenul pe segmente", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, omul de afaceri Octavian Damian. Terenul va fi cel mai mare de acest gen din ţară. Are o suprafaţă de 90 de hectare şi 24 de cupe.

În Baciu, la Sun Garden Golf & Spa Resort se va deschide vineri prima academie de golf din ţară, pe un teren de 9 cupe, construit pe 30 ha. "Pe lângă oportunitatea de business, vrem să creăm o pepinieră de golf aici, la Cluj şi îl vom avea ca instructor pe cel mai bun jucători de golf din ţară, pe Gabi Toader", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, Nicolae Căpuşan, director general al Sun Garden Golf& Spa Resort.

Terenul de golf din Baciu a fost construit timp de un an cu specialişti de renume internaţional şi a fost evaluat la 1,8 milioane de euro. Acesta va putea fi utilizat, în premieră, de către membrii academiei de golf - elevii şi studenţii clujeni - începând chiar de luna viitoare. Lecţiile vor fi ţinute la un preţ promoţional şi vor fi structurate pe trei module.

"Ne-am gândit să facem parteneriate cu instituţiile de învăţământ şi să oferim cursurile la un preţ promoţional - 23 de lei ora. Noi vom oferi transportul şi primul modul gratuit", a explicat Căpuşan. Preţul unui modul este de 600 de lei, iar cursanţii vor avea posibilitatea de a se antrena pe un simulator înainte de a exersa pe green-uri şi pe driving range.

 

Publicitate

Taguri

Comentarii

informatie eronata in acest articol

thumb down thumb up
joi, 16 mai 2013, 22:19
de barboss

Cei de la Sun Garden urmeaza calea celor de la Transilvania Golf care s-au constituit in 2008 , au deschis resortul in 2011, colaboreaza cu UBB si cu scoli de ani buni iar Academia de golf functioneaza din februarie sub conducerea PGA pro Vincent Kelly - profesionist englez. Prima Academie in tara a fost infiintata de Demis Papillon prin 2010. Prin urmare nu au cum fi primii. Va rugam verificati informatiile inainte de publicare.
raspunde

Rectificare

thumb down thumb up
vineri, 17 mai 2013, 09:16
de HoleInOne

Transilvania Golf Club are Academie inca din Martie 2013, condusa de Vince Kelly, PGA englez. Sint 6 cupe dedicate. Acest club a devenit functional in 2012, si in doi ani va fii unul din cele mai frumoase din tara. Este impresionanta munca depusa acolo, si modul senzational in care s-a modelat peisajul pentru a creea o frumusete de teren de golf, care este gindit sa depaseasca standardele internationale. Parerea mea este ca Sun Garden este varianta mai mica, de incalzire, dupa care golferul adevarat va mai conduce 8 Km pentru a-si satisface la maximum pretentiile.
raspunde

prima academie de golf din tara hahaha

thumb down thumb up
sâmbătă, 18 mai 2013, 14:56
de pasman

La prima aselenizare a omului pe Luna ziarele au titrat: Cind Neil Armstrong a pasit prima oara pe Luna a fost intampinat de Nicolae Capusan in pragul resortului Sun Garden unde au luat impreuna masa.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.