Life & Style

Clujul, în topul celor mai cochete oraşe din Europa de Est în 2017

Transilvania a fost situată de celebrul ghid turistic Lonely Planet pe primul loc într-un top al regiunilor turistice din lume care merită vizitate în 2016. Anul acesta, o altă publicaţie internaţională plasează Cluj-Napoca pe lista celor mai cochete orașe de vizitat din Europa de Est.

The Calvert Journal scrie că orașul din inima Transilvaniei este apreciat ca fiind „capitala filmului" din România, datorită deja renumitului Festival Internațional de Film Transilvania - TIFF. Comunitatea de cineaști se face „vinovată" de atmosfera boemă din Cluj. Cultura cafelei și artiștii locali se pot dezvolta în voie. Iar faptul că orașul a devenit gazdă pentru un număr mare de studenți este un alt plus.

Publicaţia îndeamnă turiştii să hoinărească pe străzi lăturalnice, căci clădirile cu arhitectură barocă ascund numeroase baruri underground. De neratat sunt şi fabricile și vechile palate transformate în spații artistice și culturale. Festivalul Untold din luna august sau Club Midi, primul club de underground electro din Transilvania, sunt alte două motive pentru care Cluj-Napoca se află pe lista celor mai cochete orașe din Europa de Est, numai bune de vizitat în 2017.

Lista completă a celor 16 orașe din Europa de Est de vizitat în 2017:

Belgrad
Budapesta
Cluj-Napoca
Dubrovnik
Kiev
Ljubljana
Moscova
Mostar
Odessa
Split
St Petersburg
Tallinn
Tbilisi
Varna
Zadar
Zagreb

Numărul turiştilor a crescut cu 16,59% în 2016 la Cluj-Napoca.

În primele zece luni ale anului 2016, în municipiul Cluj-Napoca, s-au înregistrat 316.359 turişti, cu 16,59% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, numărul înnoptărilor a crescut de la 516.148 la 602.507 (+16,73%) în aceeaşi perioadă analizată, conform datelor furnizate de INSSE.

 

Publicitate

Comentarii

Blocat

thumb down thumb up
luni, 9 ianuarie 2017, 18:07
de Mircea

Pana nu se fac niste centuri ocolitoare si se mai rezolva cu problema traficului...nu ii chiar asa cochet. Mai degraba blocat decat cochet.
raspunde

Atmosfera "boemă"

thumb down thumb up
luni, 9 ianuarie 2017, 23:45
de Anonymous

Păcat, atmosfera "boemă" din Cluj nu i-a adus și premiul de Capitală Culturală Europeană. Mai e de lucru la ea.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.