Comunicat de presă Prezentarea rezultatelor proiectului "ACTIV - Servicii integrate pentru inserţia tinerilor pe piaţa muncii din Regiunea de Nord Vest" (P)

Comunicat de presă Prezentarea rezultatelor proiectului
Asociaţia de Sprijinire, Promovare şi Cooperare Internaţională a Tinerilor - PROTIN şi partenerul său SC IMA GROUP SRL, încheie la sfârşitul lunii aprilie 2013 proiectul "ACTIV - Servicii integrate pentru inserţia tinerilor pe piaţa muncii din Regiunea de Nord Vest".

Perioada de desfăşurare a proiectului a fost de 24 luni (1 mai 2011 - 30 aprilie 2013), timp în care au fost derulate activităţi de consiliere profesională tinerilor şomeri din judeţul Cluj, cu vârste cuprinse între 15 si 24 ani.

Proiectul s-a încheiat cu o conferinţă de presă la sediul Asociaţiei PROTIN în cadrul căreia s-au discutat rezultele proiectului: "Ne bucurăm că am reuşit să îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus, dar mai ales că am reuşit să îmbunătăţim traseul profesional al tinerilor şomeri care au beneficiat de serviciile noastre", a declarat Maria Baumgarten, Director Executiv Asociaţia PROTIN.

Printre obiectivele îndeplinite cu succes se numără:

Peste 480 de tineri au beneficiat de servicii de consiliere;
360 de tineri au parcurs programe de instruire pentru formarea competenţelor sociale, antreprenoriale şi IT - competenţe pe calculator;
Dintre aceştia, peste 200 de tineri au reprezentat şomeri de lungă durată care au fost sprijiniţi în dezvoltarea carierei si căutarea unui loc muncă;
51 de tineri au absolvit cursuri de calificare în meserii precum ospătar, bucătar, coafor şi cosmetică; toate cursurile au fost finanţate în totalitate de proiectul ACTIV.
În urma acestor activitaţi, 80 de tineri şomeri din Jud. Cluj au reuşit să se angajeze.

Proiectul „ACTIV" a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, DMI 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare".

***Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicaţie reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.***

Asociaţia PROTIN şi partener IMA Group

Adresa poştală: str. Aleea Bibliotecii nr 10,bl. 13, mezanin, spaţiu comercial 57

Telefon: 0364/110.213

E-mail: protin@protin.ro

www.protin.ro

Loading...
Comenteaza