Macron va câştiga alegerile prezidenţiale din Franţa (SONDAJ)

Macron va câştiga alegerile prezidenţiale din Franţa (SONDAJ)
Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), ar urma să câştige scrutinul prezidenţial din Franţa cu 59%, potrivit celui mai recent sondaj de opinie, difuzat miercuri, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Potrivit sondajului efectuat de Institutul Ipsos, Emmanuel Macron este creditat cu 59% din intenţiile de vot, în timp ce Marine Le Pen, candidatul formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional, ar urma să primească 41% din voturi.

Sondajul a fost efecuat în perioada 30 aprilie - 1 mai, prin Internet, pe un eşantion reprezentativ de 13.742 de persoane.

Emmanuel Macron (n. 21 decembrie 1977, Amiens, Franţa) este un politician francez, înalt funcţionar public şi fost bancher de investiţii. Născut în Amiens, el a studiat filozofia la Universitatea Paris-Nanterre, iar mai târziu a absolvit École Nationale d'Administration (ENA) în 2004.

A întâlnit-o pe soţia lui, Brigitte Trogneux, pe când aceasta îi era profesoară de teatru, scrie Daily Mail, iar la 17 ani i-a promis că o va lua de soţie. Povestea de dragoste atipică ce a uimit presa franceză.

 

Loading...
Comenteaza