Naţional

Astăzi este ziua mondială fără maşini. Rezistaţi o zi fără volan? Asigură RATUC o alternativă civilizată?

22 septembrie este ziua mondială fără maşini, 'World Car-free Day'. Românii sunt şi ei invitaţi să se ralieze acestei iniţiative.

De la Londra la Berlin şi de la New York la Guadalajara la Tokyo, milioane de oameni din întreaga lume şi-au lăsat astăzi maşinile acasă şi folosesc mijloace de transport în comun, pentru a marca "Ziua mondială fără maşini".

Organizat de Carfree Network World, evenimentul are drept scop reducerea emisiilor de dioxid de carbon, care contribuie la efectul de seră.

Regia de transport din Cluj este pregătită pentru un eventual aflux sporit de călători. "Avem rezerve, iar dacă vom simţi că este necesar vom suplimenta numărul de mijloace de transport în comun", a declarat Liviu Neag, directorul RATUC. Neag a precizat că există linii clare din partea Uniunii Europene privind transortul în comun: "Este un program al UE - PT2X - care prevede ca, până în 2020, să se dubleze transportul public. Locuitorii marilor oraşe sunt încurajaţi să renunţe la maşinile personale atunci când merg la serviciu pentru reducerea poluării, descongestionarea traficului şi pentru a face economie".

ziuadecj.ro vă întreabă dacă v-aţi aliniat cu restul lumii în acest efort? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce? Sunteţi mulţumiţi de mijloacele de transport în comun din Cluj? Asigură acestea un transport civilizat?

Publicitate

Comentarii

transportul in comun

thumb down thumb up
joi, 22 septembrie 2011, 11:50
de nicoleta

Cu tot respectul ar trebui reprezentantii RATUC sa circule o zi pe traseul autobuzului nr 8 sa vada cu ce se confrunta cetatenii din acest cartier.Cetateni de etnie roma murdari, miros pestilential autobuze aglomerate si murdare.Nu mai putem suporta aceste conditii necivilizate de transport.

raspunde

...

thumb down thumb up
luni, 31 octombrie 2011, 14:32
de ion

Sunt in Londra, iar traficul a fost mai mare azi, decat saptamana trecuta. Nu inteleg cine si-a lasat masina acasa.

raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.