Politica

PNL vrea primari aleși în două tururi de scrutin. Proiect de lege depus la Senat

Proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, a fost depus, la senat, de către PNL, aceştia susţinând că scrutinul într-un singur tur cu votul majorităţii celor prezenţi la urne este „o soluţie total greşită” şi nu oferă legitimitate „gospodarului comunităţii".
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

Preşedintele PSD Cluj: Punctul de pensie va crește de la 1 iulie

PSD confirmă prin creșterea punctului de pensie la 1.000 de lei, care a fost deja prevăzută în Legea Bugetului de stat, că respectă integral programul de guvernare propus românilor în decembrie 2016, indiferent de prognozele FMI, se arată într-un comunicat de presă al PSD Cluj.
comentarii: 0

Un senator clujean protestează alături de societatea civilă în scandalul numirilor din CSM. Ce gest a făcut parlamentarul

Senatorul clujean al USR Mihai Goţiu s-a raliat demersurilor a 20 de organizaţii civice care cer numirea celor 2 reprezentanţi ai societăţii civile în CSM, şi acuză PSD şi ALDE că vreau să găsească candidați pe placul lor.
comentarii: 0

Raport al eurodeputatului clujean Daniel Buda în Parlamentul European. "Doar o treime din europenii chestionaţi au auzit de proiectele UE"

În cadrul ședinței Comisiei de Dezvoltare Regională a Parlamentului European a fost supus spre examinare un proiect de raport inițiat de europarlamentarul clujean Daniel Buda.
comentarii: 0

Băsescu: "S-ar impune o anchetă la ferma de porci" / Dragnea: "Nu intru în mocirlă"

Schimb de replici între Traian Băsescu şi Liviu Dragnea în şedinţa plenului reunit al Parlamentului după ce presa a relatat, vineri, că fiul liderului PSD este proprietarul unei ferme de porci, iar Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă privind acordarea de ajutoare financiare pentru crescătorii de porci.
comentarii: 0

Ministrul Justiţiei, în Parlamentul European, despre Ordonanţa 13: CCR a adoptat o decizie de principiu, procurorul nu poate cerceta miniştri care legiferează

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a explicat în faţa Comisiei de libertăţi, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European ancheta privind ordonanţa 13, făcând referire la decizia CCR, care a "statut că procurul nu are competenţa să urmărească penal pe miniştri care adoptă acte normative".
comentarii: 0

Erdogan, preşedintele Turciei: "Niciun european nu va mai putea merge în siguranţă pe străzi"

Tensiunile dintre Turcia şi Germania, dar şi Olanda, au escaladat după ce cele două state europene au interzis oficialilor turci să participe la mitinguri pentru susţinerea referendumului din luna aprilie, referitor la extinderea puterilor executive ale lui Recep Tayyip Erdogan.