Politica

Andronescu şi Marga: Învăţământul din România suferă din cauza managementului defectuos

Sistemul de învăţământ din România suferă din cauza managementului defectuos. Opinia aparţine foştilor miniştri ai Educaţiei, Andrei Marga şi Ecaterina Andronescu. Cei doi au participat la o dezbatere pe teme de educaţie, organizată de USL la Cluj, şi au făcut o radiografie a modului în care va arăta anul universitar 2011-2012.

Rectorul "Universităţii Babeş-Bolyai" a precizat că vor apărea situaţii stranii în învăţământul românesc, din cauza noii legi.

Andrei Marga a oferit şi exemple: "Clasamentul universităţilor care trebuie făcut mai riguros e dat în justiţie. mai multe universităţi au acţionat în justiţie. Apoi schimbarea de directori în toate şcolile şi schimbarea lor cu directori provizorii, viitori agenţi electorali, e o experienţă europeană unică."

Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Tehnice Bucureşti, a reclamat pericolul ca universităţile să îşi piardă autonomia. "Eu nu mă mai aştept la nicio surpriză pentru că vreau să intfrăm într-o normalitate. Aş vrea să îşi găsească locul autonomia universitară pentru că fără autonomie nu mai vorbim de o comunitate academică care stă pe picioarele ei", a spus ea.

Andrei Marga şi Ecaterina Andronescu au participat vineri la o dezbatere pe teme de educaţie, organizată de USL la Cluj, şi au prezentat strategia în acest domeniu în cazul în care uniunea va câştiga alegerile.

Publicitate

Comentarii

va compromiteti

thumb down thumb up
duminică, 2 octombrie 2011, 22:04
de gogu

toata umea din cluj rade de andronescu si de ideea cu studentii fara bac inscrisi la facultate, si voi o preluati pe ziar si la televizor. in consecinta toata lumea din cluj vede ca sunteti la fel de destepti ca ea. deci RB e un prostanac :)) pentru cluj sunteti mult prea penibili. dar probabil asta v-o spun si reporterii vostri care sunt luati in ras in strada. apropos, cate ziare mai vindeti? ati ajuns pe la 200 de exemplare pe zi :))) din zi in zi tot mai jos, iar in final va veti mira ca nimeni nu mai e dispus sa acopere o gaura perpetuua si veti fi zburati toti afara. pacat.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.