Politica

Băsescu, despre ”Revoluția fiscală”: ”România este jucată şi lăsată în seama hazardului”

România este jucată şi lăsată în seama hazardului, este de părere fostul preşedinte, Traian Băsescu, referindu-se la modificările fiscale.

Aflat, sâmbătă, la Ploieşti, unde se desfăşoară, alegerile interne în cadrul PMP Prahova, fostul preşedinte, Traian Băsescu, a declarat că „România este jucată şi lăsată în seama hazardului", referindu-se la „revoluţia fiscală" a Guvernului.

„Este o revoluţie. Indiscutabil, însă o revoluţie prin care România este jucată şi lăsată în seama hazardului. Nu există nicio justificare să schimbi peste noapte, fundamental, Codul Fiscal. În condiţiile în care România merge pe creştere economică, este adevărat stimulată de consumul excesiv, dar în condiţiile în care ai creştere economică, arătaţi-mi o singură ţară din lume care în moment de creştere economică reduce taxele pe venit, de la 16% la 10%", a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte a afirmat că pensionarul nu s-a mai ales cu nimic, în urma măririi pensiilor, din cauza puterii de cumpărare care a scăzut.

„Sigur, pentru cetăţeni e bine. Dar asta va accelera consumul şi implicit inflaţia (...) Noi, pensionarii, suntem în pierdere. Puterea de cumpărare a scăzut cu toată creşterea pensiei. Dacă politica fiscală a fost proastă, ne-a dat la 1 iunie şi până la sfârşitul lunii noiembrie s-a dus toată creşterea pe inflaţie şi pe creşteri de preţuri din energie. Cu ce s-a mai ales pensionarul sau cel căruia i-a crescut salariul minim după ce s-a introdus acciza suplimentară la combustibil? Acciza suplimentară, creştere preţ la energia electrică, creştere preţ la gaze. Nu a mai rămas nimic dacă punem şi creşterea preţurilor la alimente, din toată mărirea. Dar le-a folosit propagandstic", a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte s-a aflat sâmbătă, la Ploieşti, unde la Sala Europa au fost organizate alegerile interne la organizaţia PMP Prahova.

Publicitate

Comentarii

culmea

thumb down thumb up
duminică, 12 noiembrie 2017, 08:28
de fane

Astia fac niste tampenii aproape ca guvernul basescu-boc...! Si individul mai are si curajul sa se planga!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.