Politica

Boc critică ordonanţa lui Dragnea: "reprezintă un regres în materie de democraţie în România"

Primarul Clujului, Emil Boc, a criticat ordonanţa de guvern (OUG) propusă vineri de vicepremierul Liviu Dragnea, prin care aleşilor locali li se permite să îşi aleagă partidul fără a-şi pierde mandatul.

Întrebat de jurnalişti într-o conferinţă de presă despre opinia sa referitoare la ordonanţa propusă de Dragnea, edilul Clujului a avut un mesaj tranşant. "Este o formă de atragere a primarilor din opoziţie la putere, prin ademenirea lor cu resurse financiare şi cu acces la resurse. De fapt aceasta este miza acestei ordonanţe, de a putea aduce cât mai mulţi primari la PSD, în an de campanie electorală", a declarat el.

Boc a susţinut, în acelaşi timp, că ordonanţa nu îl avantajează, iar adoptarea acesteia ar duce la regresul democraţiei româneşti. "Nu, nu mă interesează. Se vede de la distanţă că ei au în minte cooptarea primarilor din opoziţie la putere, astfel încât să-i ajute în campania electorală. Sper să nu fie aprobată, pentru că ar reprezenta un regres în materie de democraţie în România", a adăugat el.

În cazul în care OUG ar fi adoptată, există mai multe căi de atac: "În primul rând, ar fi atacarea la Curtea Constituţională de către Avocatul Poporului, în al doilea rând, respingerea imediată în Parlament prin convocare de urgenţă a sesiunii Parlamentului şi, nu în ultimul rând, sesizarea forumurilor europene", a mai menţionat Emil Boc.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.

Publicitate

Comentarii

oare ?!

thumb down thumb up
miercuri, 27 august 2014, 18:21
de sandu

Comentez fiindca sunt direct implicat. Sunt ales primar, pe listele USL, iar ca apartenenta politica sunt liberal. Trebuie sa recunosc, lucru pe care mi l-au amintit si consatenii, ca nu aveam nici o sansa daca concuram impotriva candidatului psd. Ma simt stanjenit in fata alegatorilor mei, care m-au intrebat si azi dimineata despre ultimele hotarari legate despre aceasta viitoare ordonanta.
raspunde

Migratie?

thumb down thumb up
joi, 28 august 2014, 07:17
de Leone

Dar de ce migratia parlamentarilor este permisa? Iar cea a primarilor si consilierilor locali nu, fiind catalogata nedemocratica? Crunta ipocrizie!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.