Boc: “Mă gândesc foarte serios la încă o candidatură”

Boc: “Mă gândesc foarte serios la încă o candidatură”
Liderul PD, Emil Boc, a declarat sâmbătă la Realitatea TV că nu exclude o nouă candidatură pentru Primăria Cluj-Napoca. Ieri, Boc ne-a declarat că o decizie în acest sens o va lua la începutul anului viitor, “în funcţie de conjunctura politică”. El a arătat că, în perspectiva alegerilor locale, noul partid, PDL, va câştiga Primăria oraşului Cluj-Napoca.

“Nu exclud, cu toată seriozitatea o spun, să candidez pentru un nou mandat la Cluj”, a susţinut Boc la Realitatea TV.

Liderul democrat a declarat ieri pentru ZIUA de Cluj că o decizie cu privire la o viitoare candidatură o va lua la începutul anului viitor. “Este posibil să mai candidez o dată. Mă gândesc foarte serios la acest lucru. O decizie în acest sens voi lua la începutul anului viitor; voi lua în calcul şi conjunctura politică”, ne-a declarat Boc. El a spus că nu exclude această variantă pentru că “proiectele importante trebuie duse până la capăt”.

Reamintim că la ultimele alegeri, cele pentru Parlamentul European, în Cluj-Napoca, partidul condus de primarul Emil Boc a obţinut cel mai mare scor, 38,2% din voturile cetăţenilor municipiului.

 

Conducere colectivă

 

Boc a declarat sâmbătă la Realitatea TV că nu exclude posibilitatea de a candida pentru încă un mandat de primar al oraşului Cluj-Napoca, pentru că Partidul Democrat Liberal va fi condus la fel ca şi PD, printr-o echipă de conducere, nu de către un singur om.

“Voi conduce PDL la fel cum am condus şi până acum PD, dacă voi fi desemnat. Eu m-am bazat întotdeauna pe echipă, fie eu la Cluj, sau Videanu şi Blaga la Bucureşti”, a afirmat Boc. “Cred că se poate face echipă cu Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Valeriu Stoica”, a completat Boc.

 

Peste 60% încredere

 

în ultimii trei ani, partidele politice clujene au testat piaţa politică pentru a-şi fixa prezumtivi candidaţi la Primăria Cluj-Napoca, majoritatea luând în calcul, în desemnarea candidaţilor, cele două situaţii ipotetice: candidează sau nu Boc. în campania electorală pentru euroalegeri, cel puţin trei formaţiuni politice (PSD, PNL şi UDMR) şi-au comandat sondaje de opinie.

în toate, conform datelor furnizate de reprezentanţii celor trei partide, actualul primar stătea cel mai bine la capitolele încredere şi notorietate, nefiind însă măsurată şi intenţia de vot. încrederea pozitivă (multă şi foarte multă – n. red.) depăşea, conform surselor noastre, pragul de 60% în cazul edilului.

 

Numele vehiculate

 

în cazul PD Cluj, mai multe nume au fost vehiculate pentru o posibilă candidatură pentru fotoliul de primar la alegerile locale din 2008. Dacă Boc va candida, persoanele din PD care erau vehiculate drept potenţiali candidaţi – Alin Tişe ori Sorin Apostu – vor mai avea, probabil, de aşteptat o legislatură.

La PSD, conform surselor noastre, au fost luaţi în vizor pentru această candidatură consilierii locali Remus Lăpuşan ori Alexandu Cordoş, precum şi cel judeţean, Dan Canta. Vehiculat, într-un timp, a fost şi numele senatorului Vasile Dîncu.

Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară, vehiculat şi el pentru postul de primar, a declarat acum câteva săptămâni că este puţin probabil să candideze, lăsând lupta deschisă pentru ceilalţi doi lideri locali: deputatul Horea Uioreanu şi viceprimarul Adrian Popa. în cazul UDMR, liderul Laszlo Attila declara că i-ar plăcea să fie votat şi de către electoratul român.

în ediţia de mâine a cotidianului ZIUA de Cluj vom prezenta strategia partidelor clujene după anunţul lui Boc. Ce candidaţi vor arunca în luptă? Vor fi veritabili ori de formă? Vor risca partidele să meargă în alegerile locale fără locomotive? Aceste sunt întrebările la care vor răspunde reprezentanţii partidelor politice clujene.

Loading...
Comenteaza