Politica

Câți bani au cheltuit deputații în primele șase luni ale anului

Cheltuielile cu deputaţii reprezintă veniturile, diurna pentru deplasarea la Palatul Parlamentului și în circumscripțiile electorale, cazarea, transportul, telefonia mobilă, salariile personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare, bunuri și servicii tot pentru birourile parlamentare și deplasările în străinătate.
Publicitate
 

Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei, cheltuielile cu deputații din ianuarie până în iunie au fost de 46.267.850 de lei.

Pentru diurna de deplasare a aleșilor la Palatul Parlamentului și în circumscripțiile electorale, Camera Deputaților a alocat din ianuarie până în iunie 3.558.786 de lei, pentru cazare - 7.401.410 de lei, pentru transport - 5.443.940 de lei, iar pentru telefonia mobilă - 59.444 de lei.

Cheltuielile pentru salariile personalului angajat în birourile parlamentare și pentru bunuri și servicii tot pentru birourile deputaților au fost de 18.174.648 de lei.

Cele 64 de deplasări ale deputaților în străinătate în perioada ianuarie - iunie au costat 527.822 de lei.

Deputații și-au început mandatul în decembrie 2016, lună în care cheltuielile Camerei cu aleșii au fost de 2.403.825 de lei.

Camera numără, în prezent, 326 de deputați.

 

sursa: realitatea.net

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.