Dragnea: Nu am vândut Transilvania. Proiectele UDMR sunt vechi | Hunor: Noi vom vota după propria conştiinţă

Dragnea: Nu am vândut Transilvania. Proiectele UDMR sunt vechi | Hunor: Noi vom vota după propria conştiinţă
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat luni, în Parlament, că proiectele UDMR care se dezbat în Comisii sunt mai vechi, ”nu au fost făcute peste noapte”. Întrebat dacă PSD a primit ceva în schimb, cum ar fi susţinerea la moţiune, Dragnea a afirmat că Puterea are o majoritate confortabilă.

"Azi am discutat despre situaţia politică actuală (n.r.: cu liderii UDMR). Am discutat la telefon zilele trecute. Am înţeles că am vândut Transilvania, nu am vândut Transilvania. Am discutat ce putem face, indiferent de ce majoritate ar fi vorba, să nu se mai întâmple în România. Aceste legi nu au fost făcute peste noapte, le-a venit rândul. Liderii de grup s-au întâlnit cu comisiile şi au discutat separat. Sunt două Camere, eu vă spun la ce am participat. Am discutat despre ziua de 15 martie, sunt şi alte minorităţi naţionale care au o zi a lor şi comunitatea maghiară a dorit un astfel de lucru", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă PSD a primit ceva în schimbul susţinerii şi urgentării proiectelor în Parlament, cum ar fi susţinerea la votul moţiunii, liderul PSD a precizat că "fără voturile UDMR avem o majoritate confortabilă pentru a trece moţiunea. Suntem într-o situaţie atipică, când o mână de oameni îşi arogă o legitimitate pe care nu o au".

La rândul său, întrebat despre legile din Parlament care privesc minorităţile şi care vor fi adoptate, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că „nu există nicio coincidenţă, noi am stabilit la începutul anului că aceste legi vor fi adoptate în această sesiune".

Hunor a mai spus că fiecare parlamentar al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România votează întotdeauna după propria conştiinţă.

„Fiecare parlamentar, de fiecare dată, votează după propria conştiinţă. Aici nu se pune problema să voteze împotriva conştiinţei", a afirmat deputatul UDMR.

 

Loading...
Comenteaza