Politica

Dragnea: PNL, USR şi PMP s-au opus înfiinţării Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009

Liderul PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a precizat, joi, că PNL, USR şi PMP s-au opus înfiinţării Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, în cadrul Birourilor permanente reunite, dar că proiectul de hotărâre a fost adoptat şi va fi supus votului plenului miercurea viitoare.

„Astăzi, de-abia după 45 de minute de dezbatere, s-a aprobat proiectul de hotărâre care va fi trimis în plen şi se va vota - sper - miercuri, 26 aprilie. Au fost câteva observaţii din partea PNL, USR, PMP, care au spus că ei s-ar opune acestui proiect de hotărâre pentru că ar trebui să fie completat cu mai multe amendamente sau să fie mai clar. Unii colegi au spus că Parlamentul nu ar avea dreptul să investigheze sau să cerceteze aceste aspecte care au apărut deja în media", a precizat Dragnea, după şedinţa BPR.

El a arătat că Parlamentul are tot dreptul să investigheze, potrivit Regulamentului şi prevederilor constituţionale, orice fel de teme.

„Apărând aceste informaţii în spaţiul public, Parlamentul nu poate să nu ia act de aşa ceva şi să încerce să aducă la iveală adevărul sau măcar o parte din adevăr, cu speranţa ca măcar o parte din toţi cei care vor fi chemaţi la comisie vor veni şi dacă vor veni vor spune tot ceea ce ştiu", a arătat Dragnea.

Liviu Dragnea a subliniat faptul că obiectivul principal al acestei Comisii constă în a cerceta dacă anumite persoane sau instituţii s-au implicat într-un mod nelegal sau fără să aibă competenţe legale atât în desfăşurarea alegerilor, în organizarea lor, cât şi în influenţarea rezultatului final.

 

 

Publicitate

Comentarii

PENIBILI CU ANCHETELE LOR

thumb down thumb up
vineri, 21 aprilie 2017, 10:57
de A

PARCA AM FI COREEA DE NORD. NUMA COMUNISTII ANCHETEAZA IN PARLAMENT. CHESTII DE IMAGINE. DACA SUNT SUSPICIUNI SA FACA PLANGERE LA PARCHET. PARLAMENTUL NU ARE NICI O ATRIBUTIE. CARE SA FIE REZULTATUL ANCHETEI? CENTRALIZAREA UNOR DECLARATII DESPRE CARE NUA VEM CUM STI DACA SUNT REALE SAU NU. DE FAPT FAC DOAR CIRC SA APARA LA TV
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.