Politica

BREAKING NEWSUPDATE Emil Boc şi-a dat demisia din fruntea Guvernului VIDEO

Premierul a declarat în şedinţa de Guvern că renunţă la funcţie.

Realitatea TV a anunţat în urmă cu câteva minute că Emil Boc este pregătit să demisioneze.

Premierul şi-a anunţat intenţia în şedinţa Coaliţiei din această dimineaţă. La ora 10.15 este programată şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria.

La ora 12, preşedintele Traian Băsescu se va întâlni cu reprezentanţii partidelor.

UPDATE 10.32: Boc şi-a dat demisia din Guvern. "Unele decizii luate de Guvern au fost greşite. Mulţumesc miniştrilor cu care am luat decizii extrem de dureroase. România a avut cea mai mare creştere economică din 2011 din Europa şi am avut cea mai mică inflaţie din ultimii 20 de ani", a declarat Boc, în şedinţa de Guvern.

El a adăugat că a luat această decizie pentru ca românii să nu piardă ceea ce au câştigat cu atâta dificultate, stabilitatea economică.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

El a făcut apel la maturitate către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public" şi susţinerea măsurilor de reformă, cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

"Aţi ştiut de prima dată că nu veniţi la un concurs de popularitate", a spus Boc miniştrilor.

Şeful Guvernului a arătat totodată că apreciază efortul PDL pentru a susţine măsurile anticriză dispuse de Guvern şi a apreciat că acest efort va fi răsplătit din punct de vedere politic.

El a mulţumit totodată populaţiei pentru că a înţeles în ultimii ani să suporte măsurile de reformă ale Guvernului.

Premierul a amintit că, pentru anul trecut, România a înregistrat, după doi ani de criză, o creştere economică de aproxmativ 2,5%, una dintre cele mai mari din UE, şi că pentru acest an Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional apreciază că România va avea o creştere economică mai mare decât cea din zona euro.

Reducerea inflaţiei la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, un curs valutar stabil şi menţinerea sub control a datoriei publice şi a deficitului bugetar au fost alţi factori prezentaţi de premier drept efecte ale măsurilor economice corecte dispuse de Guvern în mandatul său.

Boc a susţinut că nu există un risc de neplată a salariilor şi pensiilor şi că stabilitatea economică înseamnă şansa pentru viitorul apropiat de creştere a salariilor şi pensiilor.

"Această stabilitate economică trebuie apărată cu orice preţ şi nicium preţ nu este prea mare pentru asta", a spus Boc.

ZIUA de CLUJ a anunţat în ediţia tipărită de azi intenţia premierului de a demisiona.

Publicitate

Comentarii

Adio

thumb down thumb up
luni, 6 februarie 2012, 10:50
de Rahan

Adio, mă ! (cu accentul pus de Ilarion Ciobanu )
raspunde

sanatate!

thumb down thumb up
luni, 6 februarie 2012, 11:06
de cosmin

numai bine Boc. multumim pt tot ce ai facut. multa sanatate tie si familiei tale. te asteptam primar la cj.
raspunde

Boc

thumb down thumb up
luni, 6 februarie 2012, 11:24
de laura

Lui Virgil B. Poate nu esti clujan , asa ca lasa pe altii sa aiba pareri ! Si eu il astept primar la Cluj !
raspunde

Felicitari boc

thumb down thumb up
luni, 6 februarie 2012, 11:29
de dan

Sunt mandru de tine boc. Stiu ca ti-a fost greu intre mitici, dar pt modul cum ai reusit sa controlezi criza nu pot decat sa te felicit si sa fiu mandru ca esti clujean. Un clujean a fost cel mai bun prim ministru . eu vreau sa vad cand va mai ajunge clujul sa aiba un prim ministru, dar ce sa mai zic sa fie si capabil, cred ca o sa mai treaca 100 de ani. Astia care tot urla si vorbesc prostii nu sunt capabili sa inteleaga cat de important a fost clujul in ultimi ani si asta numai datorita lui Emil Boc. Haide-ti repede la cluj si scapati-ne de paluga urata din primarie, robotul incompetent si lipsit de viziune, sluga lui buda care executa fara sa gandeasca. haide-ti repede si scapati-ne de astia.
raspunde

Aici e Locul Lui

thumb down thumb up
luni, 6 februarie 2012, 11:32
de rbv

Sa vina primar inapoi.
raspunde

Felicitari pt efortul depus!

thumb down thumb up
luni, 6 februarie 2012, 11:34
de Ionut

Felcitiari dl Boc pt tot efortul depus in aceasta perioada!
raspunde

boc-poc

thumb down thumb up
luni, 6 februarie 2012, 11:41
de traian

cred ca ai fost cea mai buna marioneta ! felicitari pt ca nu ai avut nici o ezitare in a axecuta ordinele ! nu sunt mandru de tine ! sper sa nu mai aud de tine niciodata ! nu te voi vota niciodata ! mai bine l-as vota pe copilul lui LULU ,daca are ?
raspunde

In sfarsit!

thumb down thumb up
luni, 6 februarie 2012, 12:02
de geooss

La Rachitele varule, la maturat zapada si cioplitul cu barda. din cauza ta bugetul familiei s-a redus cu peste 20 miloane. Sa nu mai auzim de tine. cei care te preamaresc sa te ia la ei acasa. ei sunt cei care au sifonat banii nostrii . acum se gandesc cu ingrijorare ce o sa faca , pe cine sa ma pupe in c...r.
raspunde

Pt varu^ geooss

thumb down thumb up
marţi, 7 februarie 2012, 01:38
de OZZY

Varule , bugetul familiei tale este diminuat in functie de munca , adica pe intelesul tau ,,,NU MUNCESTI , BANI P....ULA ,,,,, STAI , ADICA STAI SI NUMA I CUGETI , NU IEI BANI , VREI BANI ...MARS LA MUNCA SI NU LA INTINS MINA ...TRINTORE ! ! !
raspunde

Clujan 100%

thumb down thumb up
luni, 6 februarie 2012, 14:45
de Clujan 100%

Clujan 100% = PRO Boc
raspunde

Locul lui Boc

thumb down thumb up
luni, 6 februarie 2012, 18:49
de vasile

Locul lui Emil Coasa Boc si a lui Traian basescu, impreuna cu tot guvernul lui Basescu, este LA PUSCARIE PE 25 DE ANI .
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.