Fugarul Boldea spune că “Roberta şi Buda” ar fi făcut o “măgărie”

Fugarul Boldea spune că “Roberta şi Buda” ar fi făcut o “măgărie”
Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei inferioare spune că ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului s-ar fi făcut cu respectarea procedurii.

"O măgărie, făcută de Roberta (Anastase - n. red.) şi de Buda", a calificat Mihail Boldea, într-o declaraţie telefonică pentru gandul.info, ridicarea imunităţii sale parlamentare. El s-a plâns că preşedintele Camerei şi cel al Comisiei juridice nu i-ar fi oferit ocazia să se apere. În replică, Daniel Buda spune că procedura s-a respectat întocmai.

"O măgărie, făcută de Roberta şi de Buda. Trebuiau cinci zile, să mă cheme şi pe mine. Este un circ tot dosarul ăsta", a spus Boldea, sugerând că i s-a ridicat imunitatea parlamentară fără să fie audiat în comisia condusă de Buda sau în plen, înaintea votului. "Am respectat toate procedurile parlamentare, în rest n-am absolut nimic de comentat", a fost singura reacţie a lui Buda. Boldea însă reclamă faptul că a fost "executat" fără a fi audiat. Conform art. 72 din Constituţie, parlamentarii "nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor". Numai că Regulamentul Camerei Deputaţilor ignoră impunerea constituţională a audierii prealabile a parlamentarului în cauză şi nu prevede nici o obligativitate privind ascultarea sa în comisie sau în plen.

În schimb, termenul de cinci zile la care face referire Boldea este unul maximal, nu minimal. Astfel, potrivit art. 193, al. (3) al Regulamentului Camerei, Comisia juridică - prezidată de clujeanul Daniel Buda - este obligată să se pronunţe "în cel mult 5 zile de la sesizare", iar potrivit al. (8) al aceluiaşi articol, plenul trebuie să se pronunţe "în cel mult 20 de zile de la sesizare". Prin urmare, faptul că întreaga procedură s-a derulat pe parcursul unei singure zile este perfect acoperit de regulament.

 

 

Loading...
Comenteaza